banner31
banner6

Savaşan: Yerel Yönetim Organlarını Reformcu Liderlere Teslim Etmeliyiz!

24 Aralık 2022 Cumartesi 18:41
18 Okunma
Savaşan: Yerel Yönetim Organlarını Reformcu Liderlere Teslim Etmeliyiz!

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan yarın yapılacak yerel seçimlere yönelik kişisel sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşarak, yerel yönetim organlarının reformcu liderlere teslim edilmesi halinde yerel yönetimlerin güçlendirilebileceğine dikkat çekti.

Önümüzdeki dört yıllık sürede hükümetle ve KKTC’nin başlıca destekçisi olan Anavatan Türkiye ile uyum içinde çalışacak yöneticilerin belirlenmesi ile yerel yönetimlerden beklenen hizmetin alınabileceğine işaret eden Ahmet Savaşan, Covid-19 salgını süresince ve sonrasında yıpranan yerel yönetimleri güçlendirmek için ciddi bir reform yaptıklarını anımsattı. Yerel yönetim organlarını reformcu liderlere teslim etmenin, yerel yönetimleri güçlendirmek için önemli bir adım olacağına dikkat çeken Savaşan, hem merkezi otorite ile uyumlu, hem de yerel yönetimleri güçlendirme peşinde koşacağı kesin olan Ulusal Birlik Partisi adaylarının, özenle seçilmiş ve geçmişlerinin başarılarla dolu olduğunu belirtti. Savaşan “bu adaylara oy vermek, yerel hizmetleri etkinleştirerek toplumsal varoluşumuzu ve bu topraklara kök salarak güçlenmemizi sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Ahmet Savaşan’ın paylaşımı şöyle:

Yarın sandık başına giderek yerel yönetim organlarını yenileceğiz. Yerel yönetimler, hayatımızı doğrudan etkileyen bir öneme sahiptirler. Çevre temizliğinden yollarımıza, trafikten kanalizasyon ve su altyapısına kadar pek çok ihtiyacımız yerel yönetimler tarafından karşılanmaktadır.

Bize bu kadar yakın olan ve hayatımızı bu kadar yakından etkileyen yerel yönetimlerde uzlaşmacı ve çözüm odaklı yöneticilerin olması gerekiyor. Yerel yönetimleri siyasi hedefleri için bir araç olarak kullanmaya çalışanları, yerel seçimleri siyasi tartışmalarla kirletmeye çalışanları yerel yönetim organlarından uzak tutmak; önümüzdeki dört yıllık sürede hükümetle ve KKTC’nin başlıca destekçisi olan Anavatan Türkiye ile uyum içinde çalışacak yöneticiler belirlemek yerel yönetimlerden beklenen hizmeti almamızı sağlayacaktır.

Covid-19 salgını süresince ve sonrasında yıpranan yerel yönetimlerimizi güçlendirmek için ciddi bir reform yaptık. Önümüzdeki dönem bu reformu ilerletmek, belediyeleri yetki ve kaynak bakımından da güçlendirmek gerekiyor. Yerel yönetim organlarını reformcu liderlere teslim etmek, yerel yönetimlerimizi güçlendirmek için önemli bir adım olacaktır.

Hem merkezi otorite ile uyumlu, hem de yerel yönetimleri güçlendirme peşinde koşacağı kesin olan Ulusal Birlik Partisi adayları, özenle seçilmiş, geçmişleri başarılarla dolu insanlardır. Bu adaylara oy vererek yerel hizmetleri etkinleştirmek toplumsal varoluşumuzu ve bu topraklara kök salarak güçlenmemizi sağlayacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52