banner31
banner6

Sendikalar ve hükümet uzlaştı!

24 Eylül 2022 Cumartesi 15:50
47 Okunma
Sendikalar ve hükümet uzlaştı!

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Göç Yasası kapsamında istihdam edilen çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda hükümet ile sendikaların uzlaşıya varıldığını, başlatılan tüm eylem ve grevlerin askıya alındığını duyurdu.

Sendikalar ve hükümet, 47/2010 sayılı yasa (Göç Yasası) kapsamında istihdam edilen çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda uzlaşıya vardı.

Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ünal Üstel’e vekalet eden Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ile son üç gündür gerçekleştirilen görüşmelerde bugün uzlaşıya varıldığını belirtti.

Uzlaşıya varılan konularla ilgili Pazartesi günü Başbakan Üstel ile bir protokol imzalanacağını ifade eden Bengihan, “Başlatmış olduğumuz tüm grev ve eylemlerimiz askıya alınmıştır” dedi.

Göç Yasası konusunda hükümet ile uzlaşan sendikalar şu şekilde:

“KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, DEV-İŞ, HÜR-İŞ, BES, KOOP-SEN, GÜÇ-SEN, VERGİ-SEN, TIP-İŞ, MALİYE-SEN, DAÜ-SEN, DAÜ BİR-SEN, BASIN-SEN”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52