banner31
banner6

Şenkul, Doğuş Derya'yı disipline veriyor

16 Nisan 2023 Pazar 13:28
22 Okunma
Şenkul, Doğuş Derya'yı disipline veriyor

Girne Belediyesi'nin dün akşam Girne'de düzenlediği iftar yemeğine Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal'ın da katılım göstermesi tartışmalara sebep oldu.

Kadınlara yönelik kullandığı ifadelerle toplumda infial yaratan Ünsal’ın iftar masasında Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ile birlikte oturması, tepkileri de beraberinde getirdi.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile söz konusu tepkileri değerlendirdi...

Şenkul yaptığı paylaşımın, genelinin tüm Girneli’ye hitaben olduğunu son bölümünün ise üyesi olduğu parti üyelerine yönelik olduğunu ifade etti. 

“Ben aday olurken size bazı sözler verdim…Bu sözler sizlerle benim aramda iki taraflı imza konmuş sözleşme gibidir, her ne yaşanırsa yaşansın, sizlerle paylaşacağımı, şeffaf olacağımı, içi dışı bir Murat Şenkul profilini içi dışı bir Girne Belediyesi’ne dönüştüreceğimizin sözünü verdim” şeklinde konuşan Şenkul, şimdiye kadar böyle devam edildiğini ve şimdiden sonra da böyle devam edileceğini ifade etti. 

Şenkul, “Genelde ülke siyasetinin özelde Girne’nin içine saplandığı laf çakmayı, didişmeyi, bir kaşık suda fırtınalar koparmayı marifet bilen siyasi anlayışı değiştireceğimizi, bunun için başkan değişiminin yeterli olmadığını, hep beraber siyaset yapma tarzımızı sorgulamamız gerektiğini ve bu konuda kent lideri sorumluluğuyla hareket edeceğimi sizlere söylemiştim” şeklinde konuşarak aynı şekilde de üyesi olduğu partinin içindeki kavgalara bulaşmayacağının sözünü vermiş olduğunu kaydetti. 

Kavgalardan değil uzlaşmadan beslenen, azalarak değil çoğalarak var olan, nefretle itişen kakışan değil severek ve anlayarak birbirine sarılan, laf üreterek değil iş yaparak kimlik kazanan yeni bir siyasi anlayışın Girne’de yeniden kurulduğunu ve hayata geçirmeye başlandığını dile getiren Şenkul, “Bu konuda kendi mevkiimi benden çok daha büyük ve önemli olan Girne takımının kaptanı gibi görüyor ve o sorumlulukla davranıyor ve takım karşısındaki haddimi bu çerçevede belirliyorum” dedi. 

“Bugüne kadar bana duyduğumuz güven ve sevgi hayatımda hissettiğim en güzel duygudur, ne kadar teşekkür etsem azdır… Umarım, ben de size karşı duyduğum derin sevgi ve güveni sizlere hissettirebiliyorum” diyen Şenkul, bu sevginin temelinin kurgusal bir aşk dizisi olmadığını Girne’nin herkese daha kaliteli yaşam sunan bir konuma yükseltilmesi mücadelesi olduğunu ifade etti. 

Geçen günlerde düzenledikleri iftar yemeğine işaret eden Şenkul açıklamasına şu şekilde devam etti: 

“Oruç tutanla tutmayanı, Ramazan Bayramı diyenlerle Şeker Bayramı vurgusu yapanları kardeşçe bir araya getirdik. İnanç meselesinin kişisel alan olduğunu ve herkesin her inanca saygı duyması gerektiğini bir kez daha yineledik. Ne başı kapalı kadın arkadaşımızla didiştik ne de istediği gibi giyinen kadın arkadaşımıza tek kelime laf söylenmesine izin verdik. Benim görevim, her ikisinin de inançlarını yaşamasını zemin hazırlamak ve karşılıklı saygı göstermelerini garanti etmek. Oruçlu insanın oruç tutmayana, oruç tutmayanın oruçlu insana saygı duyması gerektiğini bir kez daha yaparak gösterdik konuşarak değil.”  

Şenkul İftar yemeğinde mevcut Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın da bulunmasının belli kesimlerde tepki çektiğine işaret ederek, “Sayın Ünsal’ın daha önce yaptığı bir konuşma nedeniyle hepimizi hem üzmüş hem de ürkütmüştür. Az önce sıraladığım değerlere aykırı, her inanca, fikre, yaşam tarzına ve karşılıklı rızayı baz alan kadın-erkek ilişkileriyle ilgili tasvip etmediğimiz şeyler söylemiş ve dediklerini Allah’ın kelamı şeklinde sunmuştur” dedi. 

“Ben ne tekfir merciyim ne de afaroz otoritesi” şeklinde konuşan Şenkul,  seküler hayatta da insanların afaroz edilmesini cinayetin ve caniliğin farklı bir versiyonu olarak gördüğünü ve öyle davrandığını söyledi. 

Şenkul açıklamasına şu şekilde devam etti: 

“Bu noktada, Ahmet Ünsal’ın iftar yemeği fotoğrafını mal bulmuş mağribi misali gayet profesyonelce anti-ctp propagandasına dönüştürmeye çalışanların iyi niyetinden şüphe ederim.  Fakat, medyanın iyi niyetli olmak gibi bir zorunluluğu yoktur… 

Kendi görüşleri doğrultusunda eleştiri yapma hakkına sahiptirler ve bu hakkı ben vermem, sadece teslim eder ve saygı duyarım. Ben fikrimi ve açıklamamı yaparım, kendileri beni istedikleri gibi eleştirirler.  Medya’nın iyi niyetli olmak gibi bir görevi yoktur. Kamusal görev yapan her siyasi bunu bilir, bilmelidir. Özellikle, belli bir fikri savunan ve çoğaltan medyadan bunu hiç beklemeyiz.  

Ancak, konuyla ilgili resmi ve gayrı resmi açıklama yaptığım, aynı kurullarda bulunduğumuz, aynı parti çatısı altında dayanıştığımız insanları aktivist basın emekçisi şeklinde değerlendirmem beklenemez sanırım…” 

“PARTİ İÇİNDE MAKAM SAHİBİ OLDUKÇA KEYİF DEĞİL, SORUMLULUK ARTAR!” 

Başta CTP Kadın Örgütü Başkanı Milletvekili Doğuş Derya’ya ve bu açıklamaya dahil olan tüm üyelere sorumluluklarını hatırlatmak istediğini kaydeden Şenkul, parti içinde makam mevki sahibi olduktan sonra keyifçiliğin artmadığını, tam tersine sorumluluğun arttığını vurguladı.  

“CTP KADIN ÖRGÜTÜ BAŞKANI, MYK ÜYESİ VE MİLLETVEKİLİ Doğuş Derya’YI DİSİPLİNE VERECEĞİM” 

Bu tarz olaylar karşısında parti içinde tarafların kapalı kapılar arkasında birbirlerini kötülemesi ve taraftar toplamak suretiyle didişmesi yöntemini asla benimsemeyecek olduğunun özellikle altını çizen Şenkul, “Tam da bu nedenle, açıktan yapılan açıklamaya karşı açıklama yapmak ve dahası CTP Kadın Örgütü Başkanı, MYK üyesi ve Milletvekili Doğuş Derya’yı disipline vereceğimi sizlerle paylaşmak isterim” dedi. 

Disiplin Kurulu savunmalarının neticesinde, iftar yemeğine düşünceleri benimsemeyen insanların katılmasının suç olup olmadığının karara bağlanmasının herkesin kafasındaki soru işaretlerini gidereceğini ifade etti. 

Şenkul, “KKTC Meclisi’nde bulunan CTP Grubu ve vekilleri, bu memlekete en büyük kötülüğü yapanlarla yan yana oturmak ve sırasında birlikte iş görmek zorunda kalmaktadırlar” şeklinde konuşarak, kendisini eleştiren kişi ve kurumların söz konusu yan yana bulunma halini eleştirmekte ve CTP Meclis Grubu’nu meclis dışına çağırmakta olduklarını dile getirdi. 

“ÜNSAL’IN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN SİYASİ MÜCADELE GİRNE BELEDİYESİ’NİN İFTAR YEMEĞİ DEĞİL MECLİSTİR” 

“Oysa ben, CTP vekillerinin meclis içinde kendi düşünceleriyle mücadele ettiğini ve bu mücadeleyi önemsediğimi söylemeliyim, ilgili arkadaşlar da bu konuda çeşitli açıklamalar yapmışlardır” diyen Şenkul, aynı şekilde, Ahmet Ünsal’ın görevden alınması için siyasi mücadelenin Girne Belediyesi’nin iftar yemeği olmadığını ve meclis olduğunu kaydetti.  

Kimlerin atadığına ve kimlerin görevden alabileceğine bakıldığında ise, durumun gayet net olduğundan bahseden Şenkul,  “Ve beni eleştiren kesimler, CTP vekillerinin Ahmet Ünsal’ın görevden alamadıkları, mecliste hiçbir önemlerinin olmadığı konusunda eleştiriler yapmakta, ben ise, CTP vekillerinin meclisteki görevlerini ve işlevlerini önemsemekte ve gerekli bulmaktayım” dedi. 

“AHMET ÜNSAL’I GÖREVDEN ALAMADIKLARI İÇİN ONLARI YADIRGAMAK, AKLIMDAN GEÇMEDİ” 

Hiç bir gün dahi, memleketi bu hale getiren fikirlere sahip insanlarla yan yana oturmalarını, kafeteryada beraber yemek yemelerini, bütçe görüşmelerinde sabahlara kadar beraber çalışmalarını, Ahmet Ünsal’ı görevden alamadıkları için onları yadırgamak, eleştirmek ve eleştirenlerle dayanışma göstermenin aklından geçmediğini ifade eden Şenkul, “Bu nedenle, her zamanki açıklık ve şeffaflık çerçevesinde, Disiplin Kurulu’nun bu konularda son sözü söylemesini ve karmaşayı ortadan kaldırmasını talep etmekten başka şansım yoktur” dedi. 

Başka çare göremediğine değinen Şenkul, “Çünkü partinin yürütme organı MYK üyesi bir kişinin mahkemesi de yargıcı da partimizin disiplin kuruludur, Biz yaparak konuşmaya devam edeceğiz, severek ve anlayarak büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.  

Şenkul sözlerini şu şekilde devam ettirdi: 

“Yanında yaşadığımız engin mavi suya, güzelim limon çiçeği kokusuna, dağımızdaki çama ve Girne’de yaşayan her çocuğa karşı sorumluluğumuz budur.” 

Son olarak Partili arkadaşlaraysa mesajım net:  

“Daha çok insanın hayatına dokunmak ve yaşam kalitesini artırmak için tüm belediyeleri kazanmak hedefiyle tüm halkımızı kucaklamak ve CTP’yi ilk seçimlerde tek başına iktidar yaparak memleketimizin kötü gidişatını sonlandırmak için var gücümüzle kollarımızı daha çok açacağız, daha çok insanı kucaklayacağız, yüreğimizi daha çok genişleteceğiz ve aklımızı bu halkın sorumluluğuyla olgunlaştıracağız.  

Hepinizi seviyorum. Hep birlikte başaracağız!  

Biz Girne’de başardık, aile olduk, halkımızla bütünleştik.  

Her yerde başarabiliriz!” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52