banner31
banner6

Stewart, Fassino’ya Kıbrıs’ta barışı inşa etme çabaları hakkında bilgi verdi

15 Mayıs 2024 Çarşamba 11:35
6 Okunma
Stewart, Fassino’ya Kıbrıs’ta barışı inşa etme çabaları hakkında bilgi verdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve UNFICYP Başkanı Colin Stewart, salı günü öğleden sonra Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPA) Raportörü, İtalyan Milletvekili Piero Fassino’ya Kıbrıs’ta barış inşası çabaları ve Mağusa hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler’in X Platformu’nda yer alan gönderideki açıklamaya göre Stewart, Fassino’yu BM Yeşil Hatta karşıladı.

Açıklamada, “Ziyaret sırasında Fassino’ya BM’nin adadaki barışı inşa etme çabaları hakkında bilgi verildi” denildi.

UNFICYP Sözcüsü Aleem Siddique de Kıbrıs Haber Ajansına (KHA), Stewart’ın Fassino’ya BM’nin Kıbrıs’taki rolü hakkında bilgi verdiğini, barışı koruma gücünün çalışmalarının ada genelinde barış inşası çabalarına katkıda bulunduğunu söylediğini belirtti.

Siddique görüşmede barışın inşası çabalarının da tartışıldığını ancak müzakerelerdeki ilerlemenin ele alınmadığını, bunun Kişisel Temsilcinin sorumluluğunda olduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52