banner31
banner6

SÜİB Başkanı Erden’den Hayvancılar Birliği’ne Sert Sözler: Eylemlerinin Makul Gerekçesi Yok

22 Mayıs 2024 Çarşamba 09:17
9 Okunma
SÜİB Başkanı Erden’den Hayvancılar Birliği’ne Sert Sözler: Eylemlerinin Makul Gerekçesi Yok

Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Mahmut Erden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hayvancılar Birliğini sert sözlerle eleştirdi.

Erden, hayvan üreticilerinin hiçbir makul gerekçesi olmadan eylem yaptığını ve devlete meydan okuduğunu söyledi.

Erden açıklamasına şöyle devam etti;

Değerli Kamuoyu;

1 hafta önce Suudi Arabistan'da çektim bu fotoğrafları iyice inceleyin...

Market raflarında Avrupa'dan giden Hellimler KKTC'den giden Hellimlerin yanında yarı fiyatına satılıyor. Aynı şekilde İç piyasaya çalışan imalatçılarım otellere, restoranlara mal verirken Avrupa'dan ithal edilen peynirlerle rekabet edemiyor.

Biz asla ona buna ucuz mal satalım derdinde değiliz, biz artık hem dış hem iç piyasada Rekabet gücümüzü tamamen kaybettik bunun derdindeyiz.

Bunun sebebi, son 2 yılda Dünyada çiğ süt fiyatları düşerken bir tek KKTC'de sütün litre fiyatı döviz bazında 40 cent lerden 60 centlere çıkmış olmasıdır.

Bakın, Devlet %23 hayat pahalılığı açıkladı ve Haziranda maaşlara yansıyacak ancak siz biliyor musunuz ki Hayvancı bunu bile peşin aldı!

15 Ocakta %14 zam aldılar,

15 Mayıs'ta da %9,11 yani son 4 ayda bile toplam 23,11 artış aldılar.

Ayrıca, yılbaşından bu yana sattıkları Canlı Hayvan fiyatları %100'den fazla arttı.

Hayvancılar Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayacak şekilde Teşvik ve Destek almalarına rağmen, Halk Dünyanın en pahalı sütünü alıyor, Dünyanın en pahalı etini alıyor. Gariban kesim çocuklarına süt içiremez, peynir yediremez halde.

Düşünün Rum tarafında Et market rafında 300 lira, bizde mandırada canlı hayvan fiyatı 300 lira. Malum Döviz son 3 aydır stabil hale geldi, hatta düşme eğiliminde, yem hammadde fiyatları sabit veya düştüğü halde, bir Binboğa yalanıyla halkı kandırıyorlar. Halbuki, Hayvancıların %98'i kendi yemini kendisi yapar, gidip de batmış Binboğa’dan yem almaz. Hal böyle iken hiçbir haklı makul gerekçeleri olmamasına rağmen, eylem yapıyorlar, yakıp yıkıyorlar, Devlete meydan okuyorlar. Kamuoyu desteğini bulamadıkları için birkaç Sendika ve bir kaç muhalif siyasetçiden medet umuyorlar. Bize göre yapılan Vandalizmin hiçbir haklı ve makul gerekçesi yoktur ve derhal son bulmalıdır.

Bu konuda takdir siz değerli Kamuoyunundur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52