banner31
banner6

Süzgün Rüzgarlarda Dalgalanan Ay-Yıldız

11 Eylül 2023 Pazartesi 20:11
57 Okunma
Süzgün Rüzgarlarda Dalgalanan Ay-Yıldız

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi;

Büyük Türk Milleti, Tek Millet olmanın duyarlılığıyla yapılan kardeşlik dayanışmalarını ve hizmetlerini asla unutmayacaktır.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Bakü'de düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı toplantısında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağının Azerbaycan’daki etkinliklerde dalgalanacağını açıklamasından büyük memnuniyet duyuldu.
Dost ve Kardeş Ülke Can Azerbaycan Cumhuriyetinin Başkanı İlham Aliyev, TDT Genel Sekreteri Büyükelçi KubanıçbekÖmüraliyev, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kazakistan Olağanüstü Haller Bakanı Sırım Şariphanov, Kırgızistan Olağanüstü Haller Bakanı BoobekAjikeev, Özbekistan Olağanüstü Haller Bakanı AbdullaKuldaşev ve KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz katılımlarıyla Bakü'de düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT)Afet ve Acil Durum Yönetiminden Sorumlu Bakanlar Toplantısı' ki açıklamaları Türk Dünyasını ve Akraba Topluluklarında büyük memnuniyet oluşturdu. 
KKTC temsilcisinin de yer aldığını kabulde Cumhurbaşkanı Aliyev, "Kıbrıslı Türk kardeşlerimizi özellikle selamlamak istiyorum. Bakan, burada gözlemci olarak ama aynı zamanda kendi ülkesinin bayrağıyla temsil ediliyor. Etkinliğimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır. Azerbaycan, tüm Türk dünyasında birleşen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur ve son zirve toplantısında KKTC'nin TDT'ye 'gözlemci' olarak seçilmesi, son derece memnuniyet vericidir. Bu vesileyle tüm Türk kardeşlerimizi yürekten kutluyorum."Şeklindeki beyanatları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.
Türk Devletler Teşkilatının varlığıyla bir olmanın beraber hareket etmenin yakın gelecekte sağlayacağı faydalara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Aliyev’in "Bugün Türk Devletleri Teşkilatı, dünya ölçeğinde hak ettiği yeri almayı başarmıştır ancak bundan sonra etkin bir şekilde çalışmalıyız ki etki olasılıklarımız daha da genişlesin. Burada elbette hem karşılıklı yardımlaşma hem de ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi, siyasi düzeyde sürekli koordinasyon ve istişareler, güvenlik alanında karşılıklı yardımlaşma yani bunların hepsi önemli faktörlerdir ve birliğimizi daha da güçlendirecektir. Teşkilatımızın dünyadaki konumunun ve rolünün yakın gelecekte artacağına eminim."şeklindeki açıklamaları da kardeş topluluklar kültür coğrafyamızda takdirle karşılandı.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Onursal Başkanımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatarbeyefendi de toplantıda ifade edilen anlamlı mesajlara ithafen yaptığı teşekkür açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Bir millet, üç devlet olgusuyla Doğu Akdeniz’deki bir Türk devleti olan KKTC, varlığını bu anlayışla sürdürürken, Azerbaycan ile aramızdaki gönül birliğinin, değerlerin ve aynı milletin kopmaz bir parçası olarak münasebetimizin, giderek artması, en büyük temennimdir.Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'e yaptığı açıklamalardan dolayı teşekkür eder, kardeşlik ve işbirliğimizin sonsuza kadar sürmesini temenni ederim.”
“Dilde Fikirde İşte Birlik” şiarıyla Türk Dünyası ve Akraba toplulukları kültür coğrafyasında  hizmetler veren uluslararası bir sivil toplum teşkilatı olan Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği olarak bizler de; Türk Dünyasının birlik ve beraberliği yönünde çaba sarfeden başta Cumhurbaşkanlarımız olmak üzere bütün kardeşlerimize minnettarlığımızın yanında; özellikle Kıbrıs Türk Halkına maddi ve manevi destekleriyle büyük sevinç yaratanbu onurlu açıklamalarından dolayı Milli Lider Aliyev’e ve Azerbaycanlı kardeşlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52