banner31
banner6

Tarımsal Bağımsızlığın Sağlanamaması Diğer Sektörlerin Gelişimini Yavaşlatır

14 Mayıs 2022 Cumartesi 11:03
23 Okunma
Tarımsal Bağımsızlığın Sağlanamaması Diğer Sektörlerin Gelişimini Yavaşlatır

Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Garabli mesajında şöyle dedi;

İklimi, verimli toprakları, stratejik önemiyle cennet vatanımız KKTC bizim en kıymetli hazinemizdir. Bu bereketli topraklar en kaliteli tarım ürünlerinin yetişmesine imkân sağlamıştır. Bereketli ve cömert topraklarımıza alın terini akıtan çiftçilerimizin ekonominin büyümesinde ve gelişmesinde katkısı büyüktür.
Tarım, ülkemizin ana kaynaklarındandır. Gıda ihtiyaçlarını karşılaması bakımından tarımın diğer sektörlere oranla gelişme sürecinde birincil olarak desteklenmesi elzemdir. Çünkü tarımsal bağımsızlığın sağlanamaması diğer sektörlerin de gelişimini yavaşlatacak, ham madde imkânlarının azalmasına yol açacaktır.
Bu coğrafyanın kıymetini bilen bizler, tarımın ekonomik kalkınmadaki önemini kavramaktayız. Tarımın gıda taleplerini karşılamaya, sermaye birikimine, iç pazarı genişletmeye, iş gücüne, milli gelire ve piyasaya olan katkısı tarıma verilmesi gereken önemi artırmaktadır. 
Bu duygu ve düşüncelerle geçimini topraktan sağlayan, toprağa emek veren ve topraktan elde ettiği ürünleri bizlere ulaştıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52