banner31
banner6

TC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Kiev’de Zelenski ile görüştü

02 Mayıs 2022 Pazartesi 11:13
17 Okunma
TC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Kiev’de Zelenski ile görüştü

Ukrayna’da savaş sürerken, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın Kiev’e gitti.

Kalın ve beraberindeki heyet Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüştü.

Rusya Ukrayna savaşı 2 ayı aşkındır sürüyor.

Özellikle Ukrayna’nın doğu bölgesinde Mariupol’de, Kherson’da, Kharkiv’de ve Donbas civarında çeşitli yoğunluk ve biçimlerde çatışmalar devam ediyor.
Türkiye savaşın sona erdirilmesi için yoğun çaba içinde olmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi İbrahim Kalın ile Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın da yer aldığı heyet, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski tarafından kabul edilen Kalın, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Andrei Yarmak ile de bir toplantı yaptı.

Kalın, Ukrayna’ya ziyaretlerinin amacının, Türkiye-Ukrayna ilişkileri ve devam eden savaşla ilgili görüşmeler yapmak ve özellikle savaşın sonlandırılması ile ilgili çalışmalara katkı sunmak olduğunu ifade etti.

TC Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, ” Savaş uzadıkça şartlar daha da zorlaşmakta. Özellikle sivillere yönelik saldırıların sonlandırılması konusunda durum daha da aciliyet kesbetmiş durumda. Hem bu konuları görüşmek hem de Mariupol başta olmak üzere buradan sivillerin tahliyesi, insani bir koridorun açılması ve diğer konularla ilgili kapsamlı görüşmeler yaptık.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52