banner31
banner6

Töre, Bakü’de Aliyev’in Kabri ve Şehitlikleri Ziyaret Etti…

06 Haziran 2024 Perşembe 12:01
1 Okunma
Töre, Bakü’de Aliyev’in Kabri  ve Şehitlikleri Ziyaret Etti…

Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13. Genel Kurulu'na katılmak üzere Azerbaycan’da temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, konuk heyet Meclis Başkanları ve temsilciler ile birlikte Azerbaycan Milli Lideri Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret etti.
Burada Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi Başkanı Sahibe Gafarova tarafından karşılanan Töre, heyet ile birlikte Aliyev’in kabrinde saygı duruşunda bulundu , daha sonra Şehitler Sokağı’na geçerek Azerbaycan Mili mücadelesinde şehit düşenlerin kabirlerine  karanfiller bıraktı.
Töre, daha sonra Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Macaristan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan Meclis Başkanları ile birlikte Ebedi Meşale Anıtını da ziyaret etti.
Başkan Töre, son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş ile birlikte Bakü’de bulunan Türk şehitliğine geçerek burada da kabirlere karanfiller koydu ve dualar okudu.
Töre’ye ziyaretinde Özel Kalem Müdürü İrem Uygun eşlik etti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre’nin bugün Azernaycan Milli Meclisi’inde düzenlenecek TÜRKPA Genel Kuruluna katılması ve KKTC adına konuşma yapması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52