banner31
banner6

Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor: Doğu Akdeniz ve Yunanistan konusu da masada

28 Mayıs 2024 Salı 13:06
7 Okunma
Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanıyor: Doğu Akdeniz ve Yunanistan konusu da masada

Ankara'da, bugün toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu'nda Doğu Akdeniz, Yunanistan ile ilişkiler ve güncel diğer konular görüşülecek.

Türkiye'de Milli Güvenlik Kurulu (MGK), iki aylık aranın ardından bugün Ankara'da toplanacak. Toplantının öncelikli gündemi; Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve İsrail'in Filistin'deki saldırıları.

MGK toplantısında, bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da ele alınacak. Milli Güvenlik Kurulu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bu yıl üçüncü kez yine yoğun gündemle toplanacak.

Beştepe'de gerçekleştirilecek kritik toplantının ilk başlığı terörle mücadele. Türkiye'nin hedefi; Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini bu yaz itibarıyla tamamlamak.

Toplantıda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesi için devam eden operasyonların üzerinde durulacak. Ayrıca terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği yerlerde yasa dışı seçim düzenleme hazırlığı ve kendini meşrulaştırma çabasına karşı alınacak tedbirler konuşulacak.

Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili kurula bilgi de sunacak. 

MASADA; DOĞU AKDENİZ VE YUNANİSTAN KONULARI DA OLACAK

MGK toplantısında, Doğu Akdeniz, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki barış süreci, İran'daki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler başta olmak üzere diğer bölgesel ve uluslararası konular da masada olacak.

FİLİSTİN KONUSU...

Milli Güvenlik Kurulu'nda, İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü katliamları da görüşülecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52