banner31
banner6

Türkiye Dışişlerinden Cuéllar’ın atanmasıyla ilgili açıklama

06 Ocak 2024 Cumartesi 10:30
18 Okunma
Türkiye Dışişlerinden Cuéllar’ın atanmasıyla ilgili açıklama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri tarafından Kıbrıs Konusunda Şahsi Temsilci olarak atanan Kolombiya Eski Dışişleri Bakanı Maria Ángela Holguin Cuéllar hakkında açıklama yaptı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Tarafından Kıbrıs Konusunda Şahsi Temsilci olarak atanan Kolombiya Eski Dışişleri Bakanı Maria Ángela Holguin Cuéllar’a yeni görevinde başarılar diledi; “Hazırlayacağı raporun tarafların tutumlarını ve Ada’daki gerçekleri nesnel bir şekilde yansıtması, gerekli sonuçları çıkarması ve bu sonuçlar temelinde gelecekte izlenebilecek gerçekçi hareket tarzının ne olabileceğini kayıt altına alması beklentimizi vurguluyoruz.” dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya X hesabından yapılan açıklamada, Cuéllar’ın atanması değerlendirildi.

Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının bu atamaya iki koşulla rıza verdiği hatırlatılarak bunlardan ilkinin, Şahsi Temsilci’nin görev yönergesinin Ada’daki iki taraf arasında yeni resmi çözüm müzakerelerinin başlatılmasına ilişkin olarak ortak zemin bulunup bulunmadığının araştırılmasıyla sınırlı kalması; ikincisinin ise, Şahsi Temsilci’nin görev yönergesinin süresinin altı ayı aşmaması olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52