banner31
banner6

ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

09 Kasım 2022 Çarşamba 20:35
82 Okunma
ULU ÖNDER ATATÜRK'Ü SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK aramızdan ayrılışının 84. yılında saygı ve minnetle anılıyor..

Başbakan Ünal Üstel’den '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' mesajı

Başbakan Ünal Üstel, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bizlere yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında inanç ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Ertuğruloğlu’nun mesajı şöyle:

“Ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletinin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış; onun liderliğinde zaferle sonuçlanan Türk Kurtuluş Savaşı dünyadaki birçok ulus için de yol gösterici olmuştur. 

Atatürk’ün, muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını hedeflediği Ana vatanımız Türkiye, güçlü siyaseti ve iradesi ile uluslararası alanda barış, kardeşlik, insanlık ve kalkınma alanlarında geçmişte olduğu gibi bugün de örnek olmaktadır. Büyük Türk milletinin kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı da yaşam biçimi olarak belirlediği Atatürk’ün hedef ve ilkelerini rehber edinmeye devam etmektedir.

Bedenen aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında  büyük önder Atatürk’ü ve onun şahsında silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını sevgi, saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum.”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle mesaj yayımladı.

Bakan Oğuz, "10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü" mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri sonsuza kadar yaşayacak ve nesilden nesile bu fikirler aktarılmaya devam edecektir. Türk gençliği onun fikirleri ışığında yürümeye dün olduğu gibi bugün de devam edecektir.

Mustafa Kemal Atatürk, milleti ve vatanı uğruna cesaretli ve kararlı davranarak bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını esas kılmıştır. Atatürk kısa yaşamına birçok kahramanlık öyküsünü sığdırmış, milletine örnek olmuştur.

Atatürk'ün eğitim, bilim ve kültür mirasının bugünkü emanetçileri ve yarına taşıyıcısı bizler, onun açtığı yolda, daha ileriye taşımaya gayret göstermeye devam edeceğiz.   

Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor; tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve şükranla eğiliyorum.”

Son Güncelleme: 09.11.2022 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52