banner31
banner6

Üstel, konteyner evlerin üretildiği tesiste inceleme yaptı

16 Şubat 2023 Perşembe 19:54
22 Okunma
Üstel, konteyner evlerin üretildiği tesiste inceleme yaptı

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden başlatılan yardım kampanyasıyla deprem bölgesine gönderilecek prefabrik evleri üretmeye başlayan tesisleri ziyaret etti.

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu ile Başbakanlık arasında imzalanan protokolle başlatılan yardım kampanyasında toplanacak bağışlar ve devletin oluşturacağı kaynakla Türkiye’deki depremzedelere gönderilmek üzere yapımına başlanan 1000 hanelik prefabrik konutun üretildiği tesislere bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Başbakan’a ziyaretinde Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu İcra Kurulu Üyeleri, Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacı, Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Koordinatörü Hürrem Tulga ve firma sahipleri eşlik etti. 

Ziyarette Başbakan Üstel’e prefabrik evlerle ilgili teknik bilgiler de aktarıldı. Buna göre üretimine başlanan ve “Kıbrıs Türk Şampiyon Melekler Köyü”nde kullanılacak prefabrik evler toplam 42 metrekarelik bir alana sahip olacak ve içlerinde 2 yatak odası, salon, tuvalet ve mutfak yer alacak. 

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu yetkilileri, evlerin kurulumuna Mart ayının ilk haftasında başlanacağı ve tüm evlerin yaklaşık 2 veya 3 ay içerisinde depremzedelerin yerleşimine açılacağını belirttiler.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Üstel, halkımızın bu felaket süresinde 1974 ruhu ile kenetlenmiş olduğunu ifade ederek, “Bu birliktelik sürdüğü müddetçe Kıbrıs Türk halkının üstesinden gelemeyeceği hiçbir iş yoktur” dedi.

Felaketin yaşandığı günden itibaren KKTC olarak Türkiye’nin acısını paylaştıklarını ifade eden Başbakan Üstel “O günden bugüne kadar neler yapabiliriz diye düşünerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Öncelikle Türkiye’de soğuk kış mevsiminin olması dolayısıyla oradaki vatandaşlarımız açıkta kalmasın, üşümesin diye gerek çadır gerek battaniye ve gıda yardımları ile yaklaşık 85 tır yardımı Türkiye’ye göndermiş durumdayız. Bunun yanında duyarlı halkımız, hükümetimiz ve değerli insanlarımız maddi bağışlarda bulunmuşlardır. Bu da yaklaşık 18 Milyon TL’yi bulmuştur” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, yapılan tüm konutların Kıbrıs Türk sanayicisi tarafından üretilmekte olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk sanayicisinin geldiği bu noktanın da takdir edilmesi gerektiğini söyledi. 

Başbakan Ünal Üstel, “Umuyorum 1000 adet konut 5000’e yakın insanımızın yarasının sarılmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile tekrardan depremde hayatını kabeden tüm insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52