banner31
banner6

Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu, serbest!

31 Mayıs 2024 Cuma 11:47
14 Okunma
Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu, serbest!

Vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu, tutuklu bulunduğu Merkezi Cezaevi'nden tahliye edildi.

Seferberliğe gitmeyi reddettiği için yargılanan vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu, serbest kaldı. Karapaşaoğlu, bu sabah, tutuklu bulunduğu Merkez Cezaevi'nden tahliye edildi.

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi Sözcüsü Murat Kanatlı, konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, "3-2-1 0 olana kadar direnmeye ve mücadeleye devam... halil özgür, mücadele sürüyor" ifadelerini kullandı.

AİHM KARARI...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), konuyla ilgili düşünce, vicdan ve din özgürlüğünü ihlal edildiğini hükmetmişti.

Oy birliğiyle alınan karar sonucunda AİHM, Türkiye'nin manevi tazminat ve mahkeme masrafları ile diğer harcamalar için 2 bin 363 euro ödemesine karar verdi.

KKTC, uluslararası alanda ve AİHM nezdinde tanınırlığı olmadığı için mahkeme bu bölgedeki hak ihlallerinden 'de facto' olarak Türkiye'yi sorumlu tutuyor.

KANATLI'NIN PAYLAŞIMI...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52