banner31
banner6

Yasağa uymayanlar için ‘Alo 102’ devrede

07 Haziran 2024 Cuma 09:55
17 Okunma
Yasağa uymayanlar için ‘Alo 102’ devrede

6 Haziran – 9 Haziran tarihleri arasında, 12.00–16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağına uymayanların tespit edilmesi halinde , çalışanlar ve vatandaşlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Alo 102 İhbar Hattı ile Bakanlığın sosyal medya hesaplarına ulaşarak şikayetçi olabilecek.

Çalışma Dairesi Müdürlüğü, Alo 102 İhbar Hattı’na gelen ihbarları da dikkate alarak, belirtilen tarihler arasında ülke genelinde denetimler yapacak. Denetimler çerçevesinde, yasağa uymayan işyerlerine İş Yasası kapsamında Çalışma Dairesi tarafından yasal yaptırım uygulanacak. Yaptırım,  önce sözlü uyarı, sözlü uyarıya uyulmaması  halinde  İş Yasası’nın 72. Maddesi kapsamında, yarım asgari ücret tutarında para cezası olarak uygulanacaktır.

Dışarda çalışma yasağına uymayanlarla ilgili şikayetleriniz için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  ALO 102 İhbar Hattı’na ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52