banner31
banner6

Yıllık 4.2 Milyar TL vergi alınmadı

12 Ocak 2023 Perşembe 12:02
20 Okunma
Yıllık 4.2 Milyar TL vergi alınmadı

Albank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ahmet Melih Karavelioğlu, Kanal T Televizyonu’nda katıldığı Haber Artı programı’nda Ferda Ekinci’nin sorularını yanıtladı. Karavelioğlu,   yasal düzenlemesi olmayan ve bu nedenle ciddi mağduriyet oluşturma potansiyeli taşıyansanal bet ve kripto para gibi alanlarda hızlıca yasal düzenleme yapılmasının, bu alanların vergilendirilmesinin ve buradan temin edilen vergilerin ise var olan vergi mükelleflerinin vergi yükünün azaltılmasında kullanılmasının faydalı olacağına inandığını aktardı.
Karavelioğlu, sadece sanal betten geçtiğimiz yıl  aylık 350 milyon vergi alınabilme imkanı bulunduğunu ancak yıllık 4.2 milyarı bulan bir miktardan vergi alınmadığını belirtti. Geçen seneki devlet bütçesinin 12 milyar 770 milyon TL  olduğunu  ve bu rakamın yüzde 32’sine denk gelen vergilendirilmemis bir alandan vergi  alınabilme şansının değerlendirilmediğini söyledi. Karavelioğlu, bu alanda vergilendirmeye olanak sağlayacak  yasanın ise ısrarla geçirilmediğini ve niye geçmediğinin sorgulanması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52