Sahte reçete soruşturma kapsamında tutuklanan zanlı Sude Toydemir, zanlı Özlem Toydemir ve zanlı Ediz Toydemir, 50’şer bin TL nakdi teminat ve 500’er bin TL kefalet senedi imzalanması ve haftada 1 ispat-i vücutta bulunmaları şartıyla teminatla serbest bırakıldı.zanlılar teminatla serbest kaldı.
Sahte reçete soruşturması kapsamında tutuklanan zanlı Sude Toydemir ve zanlı eczacılar Özlem Toydemir ve Ediz Toydemir bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Mahkemeye detayları anlatan polis, zanlıların, “Resmi evrak sahteleme”, “Resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para temini” suçlarından tutuklandıklarını ifade etti.
Polis, zanlıların 2023 yılı Ocak ve Ağustos ayları içinde Serdarlı bölgesinde ve Dörtyol bölgesinde faaliyette olan eczane sahiplerinin, dolandırmak kastiyle ve sahtekârlıkla kızları olan Dr. Sude Toydemir’in bilgisi ve yardımıyla, eczanelere gelen hastaların almadıkları ilaçları almış gibi gösterdiklerini belirtti.
Polis, zanlıların iş yerlerinde ve evlerinde arama yapıldığını, birçok elektronik eşyanın emare olarak alındığını ve Ediz Toydemir’in eczanesinin yakınlarındaki çöp kutusunda kupürü kesilmiş ilaçlar bulunduğunu kaydetti.
Polis zanlıların birçok reçeteyi sahtelediklerine işaret ederek, tahkikatın devam ettiğini kaydetti.
Polis zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. Yargıç, 50’şer bin TL nakdi teminat ve 500’er bin TL kefalet senedi imzalanması ve haftada 1 ispat-i vucutta bulunmaları şartıyla ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.