banner31
banner6

Ziya Öztürkler: Depremzedelere verilen 90 günlük sürenin tamamlanmasıyla rakamlar netleşecek

27 Şubat 2023 Pazartesi 22:48
76 Okunma
Ziya Öztürkler: Depremzedelere verilen 90 günlük sürenin tamamlanmasıyla rakamlar netleşecek

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, afet bölgelerinden ülkeye gelen depremzedelere ilişkin verilerin Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi ile paylaşıldığını aktararak, “Depremzedelere verilen 90 günlük sürenin tamamlanmasıyla rakamlar netleşecek.” dedi.

Öztürkler, her kurum ve bakanlığın farklı bilgiler vermesinin doğru olmayacağını kaydederek, afet bölgelerinden ülkeye gelen depremzedelere ilişkin verilerin Başbakanlık Afet Koordinasyon Merkezi ile paylaşıldığını, en doğru bilgilerin bu merkezden duyurulabileceğini söyledi.

Son yayımlanan genelge ile cezalılara ve ülkede aileleri olanlara ilişkin 90 günlük bir düzenleme yapıldığını belirten Öztürkler, prosedürün detaylarını da anlattı.

İkamet izinleri ilgili sürenin dolmasının ardından kaç kişinin ülkede kaldığının anlaşılabileceğini ifade eden Bakan Öztürkler, 8 Şubat itibarı ile geliş ve gidişlerin başladığını 90 günlük sürenin tamamlanması ile birlikte daha sağlıklı rakamlara ulaşılabileceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52