banner31
banner6

Başbakan Üstel yapımı süren yeni Girne Hastanesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi

30 Nisan 2024 Salı 13:46
9 Okunma
Başbakan Üstel yapımı süren yeni Girne Hastanesi'ndeki çalışmaları yerinde inceledi

Başbakan Ünal Üstel, yapımı süren yeni Girne Hastanesi'nin yılsonuna kadar hizmete girmesinin hedeflendiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, yeni Girne Hastanesi'nin inşaatının hızla devam ettiğini dile getirerek, projeye ait ihtiyaçların dikkate alınarak, revizyonlar yapıldığını ve inşaatın süratli şekilde yapılması hedefinde olduklarını belirtti.

Hastanenin bitmesinin ardından özelde Girne, genelde KKTC sağlık servisine çok ciddi katkı sağlanacağına dikkat çeken Dinçyürek, Girne Hastanesi'nin bitmesinin ardından özellikle Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'ndeki yükün ciddi anlamada azalacağı inancını dile getirdi.

Hastane inşaatının hızlı şekilde devam ettiğini ve üst katın bittiğini dile getiren Dinçyürek, bodrum ve çevre bağlantılarıyla ilgili sorunların çözülerek inşaatın bitişine doğru gidildiğini  ve sık sık da denetlendiğimi söyledi.

Dinçyürek, yeni Girne Hastanesinin şimdiden ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

-Akçay

Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Oğuz Akçay konuşmasında, Girne bölgesinde yapımı süren yeni Girne Hastanesi'nin, bodrum ve zemin kat haricinde diğer katlardaki faaliyetlerinin tamamlanma aşamasına gelindiğini kaydetti.  

114 yataklı olacak hastanenin bodrum katında 5 ameliyathane ve 12 diyaliz bölümü bulunacağını dile getiren Akçay, hastanenin poliklinik hizmetleriyle Girne bölgesine çok büyük hizmet sağlayacağına inandığını söyledi.

Girne Hastanesi'nin yapımının bitme aşamasına geldiğini dile getiren Akçay, Başbakanın ziyaretiyle sürecin hızlanması için müteahhit firma ile de görüşmelerin devam ettiğini belirterek, hastanenin en erken zamanda tamamlanması için var güçleriyle çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52