banner31
banner6

Sadık Gardiyanoğlu: Temel hedefimiz asgari ücreti bir an önce belirlemek

10 Mayıs 2024 Cuma 12:05
35 Okunma
Sadık Gardiyanoğlu: Temel hedefimiz asgari ücreti bir an önce belirlemek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, “Temel hedefimiz asgari ücreti bir an önce belirlemek" dedi.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere toplandı.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, “Temel hedefimiz asgari ücreti bir an önce belirlemek" diye konuştu.

İşçi tarafı temsilcisi Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu ise, asgari ücret masasının kaldırılmaması gerektiğini vurguladı ve masanın kalkmasına karşı olduklarını söyledi.

Serdaroğlu, açlık sınırının 10 günde 2 bin TL arttığını söyledi, yoksulluk sınırının hiç konuşulmadığını ifade etti. Serdaroğlu, yoksulluk sınırı hesaplarının 58 bin 986 TL olduğunu açıkladı. Hayat pahalılığının tartışmaya gerek olmadığını kaydeden Serdaroğlu, toplantıyı uzatmaya gerek olmadığını belirterek, asgari ücretlinin yüzde 8'lik kaybı olduğunu, bunu almak istediklerini vurguladı.

Serdaroğlu açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Ocak ayında konuşuldu, nasıl ki kamu işçisi, hayat pahalılığı anayasal hak olarak düzenleme yapılacak dendiyse de yapılmadı ve talebimizi yeniliyoruz. Bakandan rica ediyoruz bu yasal düzenlemeyi süratli bir şekilde yapmalıyız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52