banner31
banner6

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı

22 Ocak 2023 Pazar 17:50
178 Okunma
Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı

Bir dönem 'güzelliğin simgesi' olarak anılan Brooke Shields, 20'li yaşlarının başında cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. Hayatını anlatan belgeselde konuşan Shields, tanıdığı ve dost bildiği biri tarafından uğradığı tacizi ayrıntılarıyla anlattı.

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 1

Gençliğinin ve kariyerinin en parlak döneminde güzelliğin simgesi haline dönüşen Brooke Shields, 20'li yaşlarında başından geçen cinsel saldırı olayını yıllar sonra anlattı. 

Yapımcı Chris Henchy ile evliliğinden iki kız çocuk sahibi olan 57 yaşındaki Shields, yönetmenliğini Lana Wilson'ın üstlendiği, hayatını konu alan Pretty Baby (Güzel Bebek) adlı belgeseldeki şaşırtıcı hikayesiyle gündemde.

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 2

1980 yılında yayınlanan “Mavi Göl” filmiyle dünya çapında üne kavuşan ABD’li ıyuncu, üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra cinsel saldırıya uğradığını açıkladı.

Hayatını, meslek yaşamının önemli dönemeçlerini ve güzelliğinin, sektörde nasıl bir cinsellik sembolünü dönüştüğünü masaya yatıran belgeselde konuşan Shields, "Neler olduğunu ilk kez anlatıyorum" diyerek olayı anlattı.

Gözleri dolarak konuşan Shields'in söylediğine göre olay yaşandığında, oyuncu, ara verdiği kariyerine dönüş hazırlığındaydı. Daha küçük bir çocukken kamera karşısına geçen Shields, belgesele adını da veren Pretty Baby adlı filmde oynadığında 12 yaşındaydı. Sonra birkaç filmde daha kamera karşısına geçti ve eğitimini ön plana koydu. Princeton Üniversitesi'ne devam eden Shields, okulunu bitirdikten sonra tekrar kariyerine dönmeye karar verdi. İşte bu konudaki ilk girişimi onun için kelimenin tam anlamıyla şoke edici oldu.

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 3

"OTEL ODASINA ÇAĞIRDI"

1987 yılında gerçekleşen kötü olayla ilgili ayrıntıları anlatan Shields, Princeton’a gittikten sonra Hollywood’a geri dönmeye çalıştığını ve tanıdığı biriyle potansiyel yeni projeler hakkında konuşmak için akşam yemeği yediğini söyledi.

Bu kişi, görüşme sonrasında taksi çağırma bahanesiyle Shields’i odasına çağırdı. Oyuncu da kendisi odada beklerken tuvalete giren ve sonrasında oradan çıplak halde çıkan saldırganın tecavüzüne uğradığını anlattı. 

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 4

"BENİM BİR 'HAYIR' DEMEM YETERLİ OLMALIYDI"

Adamın kendisine zor kullandığını, saldırdığını söyleyen Shields kendisinin ise donup kaldığını anlattı. Olup bitenleri güreşe tutuşmaya benzeten ünlü oyuncu o anlarda boğulmaktan ya da vurulmaktan korktuğunu, bu yüzden de adama karşılık veremediğini sözlerine ekledi. "Benim bir 'hayır' demem yeterli olmalıydı" yorumunu yapan Shields, o anda aklından geçen tek düşüncenin hayatta kalmak ve o odadan çıkmak olduğunu söyledi.

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 5

"AKLIMDAN HER ŞEYİ SİLMEK İSTEDİM"

Yıllar sonra saldırgana, onunla yüzleştiği bir mektup yazdığını da belirten Shields, “Biliyor musun, kurban olmayı reddediyorum çünkü bu, kim olursan veya neye hazır olursan ol, olabilecek bir şey’ dedim. Aklımdan ve bedenimden her şeyi silmek ve sadece gittiğim yolda devam etmek istedim. Sistem bir kez bile bana yardım etmeye gelmemişti. Bu yüzden tek başıma güçlenmem gerekiyordu” diye konuştu.

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 6

"YOL BOYUNCA AĞLADIM"

Shields, o otel odasında kendisine saldıran kişinin olay bittikten sonra sanki neler olduğunu bilmiyormuş gibi göründüğünü söyledi. Korku dolu anların ardından tecavüzcünün ona kapının açık olduğunu söyleyince de Shields, odadan çıkıp asansöre bindiğini, kendini bir taksiye attığını anlattı. Sonra da şunları söyledi:

"Arkadaşımın evine gidene kadar yol boyunca ağladım."

Shields, Pretty Baby filminin gösteriminden önce The Hollywood Reporter'a verdiği röportajda bu cinsel saldırı olayını, belgeselin yönetmeni Lana Wilson'a anlatma konusunda emin olmadığını söyledi. Bir dönem Hollywood'u kasıp kavuran #metoo hareketi sırasında bu konuda suskun kalan Shields, neden şimdi konuştuğunu da şöyle anlattı:

"Aslında bunu belgeselde anlatıp anlatmayacağımı bilmiyordum, bu konuda bir fikrim yoktu. Ama konuşmak için doğru zaman olduğunu fark ettim."

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 7

"HAZIR HİSSETMEM UZUN ZAMANIMI ALDI"

Chris Henchy ile evliliğinden 19 yaşında Rowan Francis ve 16 yaşında Grier Hammond adında iki kızı bulunan Shields, uğradığı saldırıyı anlatırken bu durumu da göz önüne aldığını söyledi. "Çünkü bu her gün olan bir şey ve aslında olmamalı. Bununla ilgili olarak konuşabileceğim bir noktaya geldiğimi hissettim. Bu benim çok uzun zamanımı aldı."

Brooke Shields 20’li yaşlarında uğradığı cinsel saldırıyı yıllar sonra ilk kez anlattı - 8

"FİLMDE DE AYNISINI HİSSETMİŞTİM"

Shields, tecavüzcü, kendisine saldırdığında sanki vücuduyla bütün bağı kopmuş gibi hissettiğini anlattı. Böyle bir durumun daha önce Franco Zeffirelli'nin yönettiği Endless Love (Sonsuz Aşk- Affedilmeyenler) adlı filmin çekimleri sırasında da başına geldiğini söylemişti. Shields'ın anlattığına göre henüz 15 yaşındayken rol aldığı Endless Love filminin aşk sahnesinde, Zeffirelli istediği görüntüyü alabilmek için Shields'in ayak parmağını tutup bükmüştü. İşte o sahnenin çekimi sırasında da sanki bedenine hakim olamıyormuş gibi hissettiğini belirtti oyuncu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52