banner31
banner6

Güney Kore'nin ünlü grupları BTS ve TWICE'den Türkiye'ye bağış!

16 Şubat 2023 Perşembe 13:00
30 Okunma
Güney Kore'nin ünlü grupları BTS ve TWICE'den Türkiye'ye bağış!

Güney Kore’nin ünlü gruplarından BTS ve TWICE Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bağışta bulundu.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve  Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay'da etkili olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler büyük bir yıkıma neden oldu. 

Deprem sonrası bölgelerde çalışmalar için harekete geçilirken, başka ülkelerden de Türkiye'ye yardımlar gelmeye başladı. 

Kardeş ülke Güney Kore, tıbbi malzeme, arama kurtarma ekibi ve 5 milyon dolar desteğinde bulundu. 

Kore’de, Türkiye’deki ve Suriye’deki depremzedeler için devam eden yardım kampanyalarına ünlüler de katıldı.

Güney Kore'nin ünlü grupları BTS ve TWICE harekete geçerek, bağışta bulundular. 

Önde gelen pop müzik gruplarından BTS'nin üyesi Jimin ve J-Hope, iki ülkedeki çocuklara yönelik acil yardım kampanyasında kullanılmak üzere UNICEF Kore Komitesi’ne 100 milyon won (77 bin 918 ABD doları) bağış yaptı. 

Komiteden yapılan açıklamada, bağışların özellikle depremden etkilenen çocukların beslenmesi, içme suyu, hijyeni ve korunması için kullanılacağı ifade edildi.

Ünlü müzik grubu BTS ayrıca Hope Bridge Kore Afet Yardım Derneğine de 100 milyon won bağışladı. Paranın tıbbi malzeme, yiyecek ve giyecek gibi yardım malzemelerinin yanı sıra afetin vurduğu bölgelerin yeniden inşası için kullanılacağını belirtildi. 

K-pop grubu TWICE'de  Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı) 'na  200 milyon won bağışladı. 

Gruptan yapılan açıklamada, Felaketten zarar gören herkese başsağlığı diliyor, hayatta kalan çocuklar ve ailelerinin günlük rutinlerine dönebilmelerini içtenlikle diliyoruz.” denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52