banner31
banner6

Rana Cabbar'a veda

22 Nisan 2023 Cumartesi 18:44
79 Okunma
Rana Cabbar'a veda
    • Bir süredir karaciğer kanseri tedavisi gören Rana Cabbar, beyninde pıhtı atması sonucu 8 Nisan'da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Rana Cabbar, perşembe günü hayatını kaybetmişti. 

    • Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

      Rana Cabbar, bugün son yolculuğuna uğurlandı. 78 yaşındaki Rana Cabbar, Şişli Ermeni Katolik Mezarlığı'na defnedildi.

      Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

      Törene oyuncu arkadaşları Talat Bulut, Cezmi Baskın, Altan Erkekli, Altan Gördüm, Vahide Gördüm, Halil Ergün ve Gülsen Tuncer'in yanı sıra Cabbar'ın sevenleri  katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Rana Cabbar'ın yakınları kabul etti.

      Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

      "HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

      Cenazeye katılanlar arasında yer alan usta oyuncu Altan Gördüm, "Hepimizin başı sağ olsun. Rana Ağabey ile Ankara Sanat Tiyatrosu'ndan tanışıyorum. Benim girdiğim dönemde onun oyunları vardı. Daha önceden seyirci olarak takip ediyorduk. Hatta bizim kurslarımıza bazı derslerimize eğitmen olarak gelmişti. Her zaman söylüyoruz; ölüm kaçınılmaz ama kaç yaş olursa olsun her ölüm erken ölümdür... Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

      "YERİ DOLDURULUR MU, BİLMİYORUM"

      Vahide Perçin, "Rana Ağabey'i daha geç tanıyanlardanım. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda tanıştım.  Yeri çok zor doldurulacak. Doldurulur mu, bilmiyorum. Çok üzgünüz" dedi.

      Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

      "ÇOCUK KALPLİ BİR İNSANDI"

      Altan Erkekli, "Bizim için oyuncu değil, bir ağabey, bir usta, hayatı anlatan dert ortağı, sıkıntılı günlerimizin neşe kaynağı bir dostu uğurluyoruz. Büyüğümüz ama dost gibi bizi o derece duygularımız ile aynı seviyeye inen, bizimle kardeş olabilecek kadar çocuk kalpli bir insandı"

      • Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

        "TİYATROYA ÇOK ÖNEMLİ KATKILARI OLDU"

        Halil Ergün, "Değerli bir sanatçı arkadaşımızı kaybettik. Tiyatroya çok önemli katkıları oldu. Çok değerli bir arkadaşımızdı, ışıklar içinde yatsın. Artık bizim kuşak yavaş yavaş vedalaşmaya başladı. Sarsıldık tabii, daha yapacağı işler vardı, çalışmaları vardı bildiğim kadarıyla" şeklinde konuştu.

      • "ÇOK ÜZGÜNÜM"

        Talat Bulut: Benim ustamdı, hocamdı. 5 yıl aynı sahneyi paylaştım. Çok üzgünüm.

      • Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

        "USTAM, HER ŞEYİMDİ"

        Cezmi Baskın: Sevgili kardeşimiz Rana'yı kaybettik. Çok acılıyız, çok üzüntülüyüz. Benim ustam, hocam, iş arkadaşım, her şeyimdi. Toprağı bol olsun diyelim.

        Aşk-ı Memnu'nun Süleyman Efendi'si Rana Cabbar'a son veda! - Magazin haberleri

        "ÜLKEMİZ ÇOK DEĞERLİ BİR YURTTAŞINI KAYBETTİ"

        Gülsen Tuncer, Cabbar'ın kendine has bir insan olduğunu vurgulayarak, "Çok acı duyuyorum. Çok zarif, kibar insan olarak çok önemli bir insandı. Oyuncu olarak da çok değerliydi. Onunla çalışmak bir ayrıcalıktı, çok iyi yetişmiş bir oyuncuydu. Etik değerleri vardı. Yani ülkemiz çok değerli bir yurttaşını kaybetti..." ifadelerini kullandı.

        "ONU GERİDE BIRAKTIKLARIYLA YAŞATACAĞIZ"

        Yönetmen Reis Çelik, Rana Cabbar'ın Türkiye'nin yetiştirdiği büyük oyunculardan birisi olduğuna değinerek, şunları söyledi:

        "Yaşamında çok göz önünde durmayan ama sanatıyla bir anda ortaya çıkarak kendisini gösteren birisidir. Bu ülkenin en büyük renklerinden biriydi, en iyi kültür insanlarından biriydi. 1990'lı yıllarda onunla birlikte 'İlklerin Toprağı Anadolu' adıyla bir belgesel yaptık. Orada Cabbar'ın memleketimizin bütün kültürlerine ne kadar hakim olduğuna hayretle şahitlik ettim. Onu güzellikleriyle ve geriye bıraktıklarıyla yaşatacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52