banner31
banner6

Elektronik sigara ciğerini söndürdü! 40 yaşını göremeyebilir...

26 Mart 2024 Salı 15:23
222 Okunma
Elektronik sigara ciğerini söndürdü! 40 yaşını göremeyebilir...

ABD'nin Wisconsin eyaletinde yaşayan elektronik sigara bağımlısı Karlee Özkurt, devamlı içtiği elektronik sigara sebebiyle zor günler yaşıyor. Akciğerlerinde iki tane delik meydana geldiği belirtilen Özkurt'a, doktorlar 40'ıncı yaş gününe kadar yaşayamayabileceğini söyledi.

Daily Mail'de yer alan habere göre, Özkurt bu alışkanlığı 2018 yılında henüz 15 yaşındayken, kendisini 'belalı' gösterdiğini düşündüğü için edindiğini belirtti. Kısa süre içinde elektronik sigaraya bağımlı hale gelen Özkurt, günde 600 pufluk bir cihazın tamamını içiyordu.

BIRAKTIĞI ELEKTRONİK SİGARAYA 3 AY SONRA YENİDEN DÖNDÜ

Doktorlar, Kasım 2021'de sağ akciğerinin ilk kez sönmesinin ardından elektronik sigarayı bırakmasını söyledi. Özkurt, üç ay süren 'bir kullanıp bir kullanmama' döneminden sonra, tekrar tam zamanlı olarak kullanmaya başladı. Ancak bir yıl sonra sağ akciğerinde ikinci bir sönme meydana geldi.

Doktorlar bu ciddi durumu nedeniyle daha fazla sönmeyi önlemek için akciğeri göğüs duvarına yapıştırmak zorunda kaldılar ve onu yeniden elektronik sigarayı bırakmaya çağırdılar.

İşlemin ardından Kasım 2022'de evine dönen Özkurt, nikotinin verdiği yüksek hazza bağımlı olduğu için sigarayı bırakmak için hala mücadele ettiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52