banner31
banner6

Rahim ağzı kanserinin ilaçla tedavisinde 'son 20 yılın en önemli ilerlemesi' sağlandı

23 Ekim 2023 Pazartesi 21:12
51 Okunma
Rahim ağzı kanserinin ilaçla tedavisinde 'son 20 yılın en önemli ilerlemesi' sağlandı

Bilim insanları, piyasada bulunan düşük maliyetli kemoterapi ilaçlarını kullanarak, rahim ağzı kanserinin tedavisinde son 20 yılın en önemli ilerlemesi olarak nitelendirdikleri bir yöntem geliştirdi.

Tedaviye ilişkin deney bilgilerinin paylaşıldığı Avrupa Medikal Onkoloji Topluluğu (EMSO) konferansında, yaklaşımın ölüm veya kanserin nüks etmesi riskini yüzde 35 oranında azalttığı açıklandı.

Çalışmayı fonlayan İngiltere merkezli Cancer Research UK, sonuçları "olağanüstü" bulduğunu kaydetti.

Dünyanın en büyük bağımsız kanser araştırma kurumlarından biri olan Cancer Research UK, kliniklerin hastalarına yakın gelecekte aynı yaklaşımı uygulamalarını umduğunu açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre (WHO) rahim ağzı kanseri kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü. Buna bağlı ölümlerin yaklaşık yüzde 90'ı düşük ve orta gelirli ülkelerde meydana geliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52