banner31
banner6

Sorakın: Hükümeti kurma görevi CTP Genel Başkanı Erhürman’a verilmelidir

08 Mayıs 2022 Pazar 17:22
16 Okunma
Sorakın: Hükümeti kurma görevi CTP Genel Başkanı Erhürman’a verilmelidir

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, UBP’nin meşru bir hükümet kurma ihtimalinin ortadan kalktığını ifade ederek, “Hükümeti kurma görevi Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a verilmelidir” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, ‘hükümet kurma süreci’ ile ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

SORAKIN: BUNU YAPANLAR DA YAPILMASINA FIRSAT YARATANLAR DA AYNI DERECE SORUMLUDURLAR

Sorakın açıklamasında, ‘seçimlerde oluşan halk iradesinin yönetim mekanizmalarına yansıtılmasını engellemenin demokrasiyi katletmekle eşdeğer’ olduğunu belirterek, “Bunu yapanlar da yapılmasına fırsat yaratanlar da aynı derecede sorumludurlar” dedi.

23 Ocak’ta yapılan genel seçimlerde seçmenlerin, seçime katılan siyasi partilerin programlarına, geçmiş icraatlarına, başkanlarına ve aday kadrolarına göre oy kullanarak meclis aritmetiğinin oluşmasını sağladıklarını hatırlatan Sorakın, “Bunlara ilaveten antidemokratik uygulamaları ve bazı partilerin vaatlerini de unutmamak gerekir” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR HÜKÜMET KURULMASI GEREKİYOR”

Erdoğan Sorakın, gelinen aşamada yeni bir hükümetin kurulması gerektiğini belirterek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Sn. Tatar’ın hükümeti kurma görevini, kurultayında büyük bir oy farkıyla başkan seçilmiş, seçimlerde başarı sağlamış, ancak kurduğu hükümetlerin çeşitli nedenlerle sürdürülmesini sağlayamamış parti başkanına vermek istememesi doğal olmakla birlikte, görevi UBP içerisinden başka bir milletvekiline vereceğini açıklaması demokratik teamüllerle bağdaşmıyor.

Üstelik UBP içerisinden başkan dışında herhangi bir milletvekili başkanlığında kurulacak olan hükümet yasal olsa bile meşru olmayacaktır.”

UBP’nin meşru bir hükümet kurma ihtimalinin ortadan kalktığını ifade eden Sorakın, “Hükümeti kurma görevi Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a verilmelidir. Demokratik teamüller de bunu gerektirmektedir.” dedi.

“CTP HÜKÜMETİ KURMAYA TALİPTİR”

Sorakın’ın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Tufan Erhürman başkanlığında bir hükümet kurulması mümkün olmazsa, yapılması gerekense yeniden halk iradesine başvurmak olmalıdır. Sn cumhurbaşkanına söylediğimiz budur. Demokratik olan da budur.

CTP hükümeti kurmaya taliptir. Bu anlayışla teknokratlı/ teknokratsız bir toplumsal mutabakat hükümeti kurarak uzlaşı ile tespit edilecek makul bir sürede yeniden halk iradesine başvurmak en doğru karar olacaktır.

Görev Sn. Tatar’da. Demokrasinin katledilmesinin, müdahalelere fırsat yaratılmasının sorumlularından biri olan Sn. Tatar’ın ülke demokrasisine ve insanına var olan saygısını bir kez daha görmüş olacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52