banner31
banner6

Bahçeşehir Koleji, Avrupa şampiyonu!

28 Nisan 2022 Perşembe 10:53
8 Okunma
Bahçeşehir Koleji, Avrupa şampiyonu!

FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali rövanşında İtalya'nın Unahotels Reggio Emilia ekibini 90-74 yenen Bahçeşehir Koleji, şampiyon oldu. Eşleşmenin ilk maçını da deplasmanda 72-69 kazanan kırmızı-lacivertliler, ilk kez Avrupa şampiyonluğu elde etti.

13 bin 500 kapasiteli Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'ndaki müsabaka tamamı dolu tribünler önünde oynandı. Mücadelede FIBA Europe Cup seyirci rekoru kırıldı.

Karşılaşmaya konuk ekip 5-0'lık seriyle başladı. Jones ve Smith önderliğinde bulduğu sayılarla üstünlüğü ele alan Bahçeşehir Koleji, 8. dakikada farkı 15 sayıya çıkardı: 26-11. İlk periyodu Bahçeşehir Koleji 30-16 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan misafir takım, ilk 6 dakikada Bahçeşehir Koleji'ne sayı şansı tanımadı. Rossi'nin 14. dakikadaki üç sayılık atışıyla farkı tek hanelere çeken (30-22) Unahotels Reggio Emilia, 17. dakikada Johnson'un basketiyle seriyi 15-0'a getirdi ve öne geçti: 30-31. İkinci periyottaki ilk sayısını 17. dakikada teknik faulden Kartal Özmızrak ile bulan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına 43-37 önde gitti.

JAMAR SMITH YILDIZLAŞTI!

İkinci yarıya iyi başlayan ev sahibi ekip, Hall'un 21. dakikadaki basketiyle farkı çift hanelere çıkardı: 47-37. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken Bahçeşehir Koleji, final periyoduna 64-56 üstün girdi.

Son çeyrekte rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Bahçeşehir Koleji, parkeden 90-74 galip ayrıldı.

Kırmızı-lacivertlilerde 17 sayı kaydeden Jamar Smith takımı adına galibiyette önemli rol oynadı.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ: 90 - REGGIO EMILIA: 74

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Luis Castillo (İspanya), Oskars Lucis (Litvanya), Wojciech Liszka (Polonya)

Bahçeşehir Koleji: Hall 2, Smith 17, Berkay Candan 7, Jones 14, Oğuz Savaş 5, Dekker 12, Muhammed Baygül 6, Kartal Özmızrak 7, Solomon 4, Erkan Yılmaz 4, Black 12, Hadi Özdemir

Unahotels Reggio Emilia: Larson, Cinciarini 8, Johnson 9, Strautins 19, Hopkins 9, Rossi 8, Thompson 19, Crawford 2

1. Periyot: 30-16

Devre: 43-37

3. Periyot: 64-56

Beş faulle çıkanlar: 35.03 Rossi, 36.42 Hopkins (Unahotels Reggio Emilia)

TARİH YAZDILAR

Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası finalinde Unahotels Reggio Emilia’yı yenerek adını tarihe yazdırdı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan müsabakanın ardından kupa seremonisi düzenlendi.

Seremoniye öncelikle organizasyonda ikinciliği elde eden İtalya'nın Unahotels Reggio Emilia ekibi gelirken, oyuncular ve teknik ekibe madalyaları takdim edildi.

Ardından şampiyonluğa ulaşan Bahçeşehir Koleji'nin oyuncu ve teknik kadrosu madalyalarını aldı. Daha sonra kaptan Oğuz Savaş, şampiyonluk kupasını taraftarlarının önünde kaldırdı.

Oğuz Savaş'a kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel takdim etti.

11. AVRUPA KUPAMIZ

5 yıl önce kurulan ve Süper Lig'de 4. sezonunu geçiren kırmızı-lacivertli takım, Türk basketbol tarihinin büyük başarılarından birine imza attı.

Avrupa arenasında ilk kez final tecrübesi yaşayan Bahçeşehir Koleji, başarılı geçen sezonu kupayla taçlandırdı ve basketbolda Türkiye'ye 11. Avrupa kupasını getirdi.

PARKEDE GELEN AVRUPA ZAFERLERİMİZ

- Türkiye basketbolda ilk Avrupa Kupası'nı 1996 yılında Koraç Kupası'nı kaldıran Anadolu Efes ile elde etti.
- Anadolu Efes'in bu başarısının ardından erkeklerde 2012 yılında Beşiktaş, FIBA Eurochallenge Kupası'nı Türkiye'ye getirdi.
- Galatasaray Odeabank 2016'da, Darüşşafaka ise 2018'de ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı.

- THY Avrupa Ligi'nde 2 zafer

Türkiye, basketboldaki en büyük başarılarını Fenerbahçe ve Anadolu Efes ile elde etti.
Avrupa'nın basketbolda kulüpler bazındaki en büyük kupasını Fenerbahçe 2017 yılında müzesine götürürken, Anadolu Efes geçen sezon aynı başarıyı tekrarlamayı başardı.

- Kadın basketbolunda 4 kupa

Türkiye, basketbolda kadınlarda ise 4 kez mutlu sona ulaştı.

- Söz konusu başarıların 3'ü Galatasaray'dan gelirken, bir diğer kupaya Yakın Doğu Üniversitesi uzandı.
- Kadın basketbolunda Galatasaray 2009 ve 2018'de FIBA Avrupa Kupası'nı, 2014'te ise FIBA Avrupa Ligi Kupası'nı elde etti. Yakın Doğu Üniversitesi ise 2018'de FIBA Avrupa Kupası'nı kaldırdı.

TEBRİK YAĞMURU

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin rövanşında İtalya'nın Unahotels Reggio Emilia takımını yenerek şampiyon olan Bahçeşehir Koleji’ni yayımladığı mesajla tebrik etti. Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin rövanşında İtalya'nın Unahotels Reggio Emilia takımını mağlup ederek şampiyon olan Bahçeşehir Koleji’ni kutluyorum. 5 yıl önce kurulan ve tarihinde ilk kez Avrupa Kupası kazanan kırmızı-lacivertli takımın elde ettiği büyük başarıda emeği geçenleri tebrik ediyorum. FIBA Erkekler Avrupa Kupası’nı kazanarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan temsilcimize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.”

Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, FIBA Avrupa Kupası'nda şampiyon olan Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52