banner31
banner6
banner1

Bilardo Genç Milli Takımı’ndan ilk madalya Sevimsu Yazganarıkan’dan geldi

23 Temmuz 2025 Çarşamba 08:01
9 Okunma
Bilardo Genç Milli Takımı’ndan ilk madalya Sevimsu Yazganarıkan’dan geldi

Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Genç Milli Takımı, 15-22 Temmuz 2025 tarihleri arasında Slovenya’nın Terme Olimpia kentinde düzenlenen Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası’nda mücadele ediyor.

Turnuva, 32 ülkenin katılımıyla U17 Erkekler, U19 Erkekler ve U19 Kızlar olmak üzere üç kategoride düzenleniyor.

Milli sporcularımızın gösterdiği üstün performansın ilk meyvesi, U19 Kızlar kategorisinde 9 top disiplininde yarışan Sevimsu Yazganarıkan’dan geldi.

Turnuvaya güçlü bir başlangıç yapan Yazganarıkan, grup ve eleme maçlarında sırasıyla Emily Winzinger’i 6-3, Veronica Mariotti’yi 6-0 ve Lea-Marie Bockstegers’i 6-5 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Bu turda Türkiye’den Öykü Alkın’ı 6-3 yenerek yarı finale adını yazdırdı.

Yarı finalde Polonyalı Julia Babica’ya karşı mücadele eden Yazganarıkan, çekişmeli geçen karşılaşmayı 6-5 kaybederek şampiyonaya bronz madalya ile veda etti. Bu sonuçla Genç Milli Takımımız, şampiyonadaki ilk madalyasını kazanmış oldu.

Maç Sonuçları:

Sevimsu Yazganarıkan 6-3 Emily Winzinger
Sevimsu Yazganarıkan 6-0 Veronica Mariotti
Sevimsu Yazganarıkan 6-5 Lea-Marie Bockstegers
Sevimsu Yazganarıkan 6-3 Öykü Alkın
Sevimsu Yazganarıkan 5-6 Julia Babica

Anahtar Kelimeler:
Bilardo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52