banner31
banner6

Brezilya'ya büyük şok

09 Aralık 2022 Cuma 20:55
24 Okunma
Brezilya'ya büyük şok

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek final ilk maçında Hırvatistan ile Brezilya karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen maçta 90 dakika 0-0, uzatmalar 1-1 sona erdi, kazananı seri penaltı atışları belirledi. Penaltıları 4-2 kazanan Hırvatistan, yarı finale yükseldi, Neymar ve takım arkadaşları darmadağın oldu.

Education City Stadı'nda saat 18.00'de başlayan mücadeleyi İngiliz hakem Michael Oliver yönetti. Brezilya'nın golünü 105+1. dakikada Neymar kaydetti. Hırvatistan'ın golünü ise 117. dakikada Bruno Petkoviç attı.

Maçtan dakikalar:

5' Sol çaprazda kontrol ettiği top sonrası kaleye yönelen Vinicius'un sert şutunda top Livakovic'te kaldı.

13' Boş alanı iyi değerlendiren Juranovic, sürdüğü topu boş durumdaki Pasalic'e aktardı. Pasalic'in ceza sahasına yaptığı ortaya hareketlenen Perisic'in dokunduğu top auta çıktı.

20' Sol kulvarı etkili kullanan Vinicius, Richarlison'la yaptığı duvar pası sonrası kaleye yakın mesafeden şutunu attı, Gvardiol'dan seken top sonrası Brezilya atağı devam etti. Neymar'ın şutunda kaleci Livakovic, rahat bir şekilde topun kontrolünü sağladı.

İlk 45 dakikada eşitlik bozulmadı.

54' Richarlison harika döndü, rakibinden şık sıyrıldı, derin topu yolladı, Neymar ceza alanı sol çaprazından vurdu ancak kaleci Livakovic'i geçemedi.

66' Neymar'ın sol kanattan içeri çevirdiği topa koşu yapan Paqueta, Hırvatistan savunmasının hatasıyla kaleye çok yakın mesafede topla buluştu. Yıldız oyuncunun vuruşunda kalesinde devleşen Livakovic, topun son anda kurtardı.

85' Hırvatistan kalesine yüklenen Brezilya, tehlikeli geldi. Oluşan karambol sonrası ceza sahasında Militao'nun şutunda top auta çıktı.

90 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

98' Rodrygo'nun sol kanattan yaptığı ortada top kaleye yöneldi, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

103' Brezilya savunmasından muhteşem bir çalımla sıyrılan Petkovic, boş durumdaki Brozovic'e pasını aktardı. Yıldız orta sahanın gelişine yaptığı vuruşta farklı şekilde üstten auta çıktı.

GOL | 105+1' Rodrygo ve Paqueta ile yaptığı duvar pasları sonrası ceza sahasına giren Neymar, Modric'ten önce kaptığı topla Livakovic'i geçti, sağ çaprazdan attığı şutla ağları sarstı.

GOL | 116' Hırvatistan eşitliği yakaladı. Orsic'in sol kanattan çevirdiği topa ceza sahasında düzgün bir vuruş yapan Petkovic'in şutunda Marquinhos'tan seken top ağlarla buluştu.

Neymar, Pele’nin rekorunu egale etti

Brezilya ile 77. kez gol sevinci yaşayan Neymar, Pele'ye ait olan milli forma ile en çok gol atan oyuncu rekorunu egale etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52