banner31
banner6

Hakimden rezalet karar! 21 yaşındaki sapık vahim suçtan ceza bile almadı

04 Nisan 2023 Salı 17:58
55 Okunma
Hakimden rezalet karar! 21 yaşındaki sapık vahim suçtan ceza bile almadı

İskoçya'da nın Midlothian kentindeki Dalkeith Country Park'ta, 13 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunurken 17 yaşında olan Sean Hogg adlı sapığın, olayın üzerinden geçen 4 yılın ardından duruşması görüldü. 

Şimdi 21 yaşında olan Sean Hogg, mahkeme kayıtlarına göre Hogg, kız öğrenciyi parkta yakaladı ve kıyafetlerini çıkarması için tehdit etti. Ardından saldırıp istismarda bulundu. 

Mahkeme yargıcı Lord Lake'in verdiği karar ise ülkede büyük bir kriz yarattı. Tecavüz zanlısı Hogg, hapis yatmaktan kurtularak 270 saatlik sosyal çalışma şartıyla serbest bırakıldı. 

Yargıç kararın ardındaki nedeni şu sözlerle açıkladı:

“Tecavüz en ciddi suçlardan biridir. Mağdurun yaşı ve savunmasızlığı ağırlaştırıcı faktör. Bu ciddiyetin seviyesi olarak zanlının yaşını ve yükümlülüğünü bir faktör olarak düşünmeliyim. Bu suç, 25 yaşından büyük biri tarafından işlenirse dört veya beş yıl hapis cezası gerektirir. Ancak bunu uygun bulmuyorum. Daha önce cezaevi geçmişi olmayan ilk suçlusunuz; 21 yaşındasınız ve o sırada 17 yaşındaydınız. Hapishanenin senin rehabilitasyonuna katkıda bulunacağına inanmamı sağlamadı.”

Hogg, ayrıca gözetimde kalacak ve üç yıl boyunca cinsel suçlu olarak kayıtlarda yer alacak. Hogg, daha önce Mart ve Haziran 2018 arasındaki cinsel saldırılardan suçlu bulunmuştu.

Hogg'un avukatı Donald Finlay,  Glasgow'daki Yüksek Mahkeme'ye bir temyiz planlandığını söyledi.

'ENDİŞE VERİCİ DERECEDE HAFİF'

İskoçya'daki tecavüz mağdurlarının koruyan bir dernek olan Rape Crisis Scotland, cezayı 'endişe verici derecede hafif' bulduklarını açıkladı. 

Kurumun CEO'su Sandy Brindley, "Bu son derece ciddi bir dava ve bu failin hapis cezası almamasına şaşırdık. Bu suçun ciddiyeti ve Yüksek Mahkeme'de yargılandığı gerçeği göz önüne alındığında, bu ceza bize endişe verici derecede hafif görünüyor. Mağdurun yanındayız. Herhangi bir cinsel şiddet mağduru için, hüküm giymiş faillerin mahkemeden bağımsız yürüdüğüne dair raporları görmek çok zor olabilir" dedi. 

İskoç hükümeti, geçen yıl 25 yaşın altındaki suçlular için ceza yerine rehabilitasyona odaklanma çağrısında bulunan yeni ceza yönergelerini kabul etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52