banner31
banner6

Hastaya bilinci açıkken, beyin tümörü ameliyatı yapıldı

04 Nisan 2023 Salı 20:45
155 Okunma
Hastaya bilinci açıkken, beyin tümörü ameliyatı yapıldı

Bursa’da yaşayan İsmail Subaşı’nın (38) beynindeki tümör, Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen uyanık kraniotomi (uyanık beyin ameliyatı) tekniği ile bilinci açık şekilde alındı. Subaşı, Türkiye’de sayılı hastanede uygulanan teknik ile sağlığına kavuştu.

Bursa’da yaşayan İsmail Subaşı’na, 2019 yılında beyin tümörü teşhisi konuldu. Yapılan beyin tümörü ameliyatının ardından sağlığına kavuşan Subaşı, hastalığı tekrar nüksedince ilk ameliyatını gerçekleştiren Bursa Şehir Hastanesi’nde görevli Beyin Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Ali Ekici’ye başvurdu. Prof. Dr. Ekici tarafından yapılan tetkiklerde, tümörün tehlikeli bir bölgede bulunduğu ve ameliyat sonrası felç olma riski olduğu, Subaşı ve ailesiyle paylaşıldı. Ailenin ve kendisinin onay vermesi ile Subaşı’na, Türkiye’de sayılı hastanede uygulanan uyanık kraniotomi (uyanık beyin ameliyatı) tekniği ile bilinci açık bir şekilde ameliyat yapıldı. Başarıyla geçen operasyon sonucu Subaşı, sağlığına kavuştu.

'FELÇ OLMA RİSKİ VARDI'

Hasta ile ameliyat sırasında konuşarak beyin tümörünü çıkarttıklarını belirten Prof. Dr. Ekici, “Bu ameliyatın özelliği, hastanın tümörü sağ beyin yarısında hareket merkezinin hemen dibindeydi. Motor lif dediğimiz hareket sağlayan lifler vücudun karşı tarafını çalıştırıyor. Amacımız, motor sağ merkeze zarar vermeden, tümörün tamamını ya da tamamına yakınını çıkartmaktı. Hastamızı 5 senedir takip ediyorduk. Tümörü küçük evreliydi. Fakat 5 yıllık zaman zarfında bu tümör karakter değiştirdi. Kontrast dediğimiz ilaç tutulumu ve tümör içerisinde nekroz adı verdiğimiz kistik alanlar oluştu. Bunu hasta yakınları ile paylaştık. Ameliyat kararını verirken, riskli bir alan olduğu için vücudunun felç olma riskini de ailesiyle paylaştık ve neticesinde ameliyat kararı verdik” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52