banner31
banner6

Tüyler ürperten uyarı: Benzeri görülmemiş aşırı hava olaylarıyla sarsılacak

09 Eylül 2022 Cuma 15:57
198 Okunma
Tüyler ürperten uyarı: Benzeri görülmemiş aşırı hava olaylarıyla sarsılacak

Bilim insanları, Türkiye’nin de yer aldığı coğrafyayla ilgili endişe veren yeni bir araştırma yayınladı. Araştırmaya göre, Türkiye dahil 5 ülke yakın zamanda benzeri görülmemiş aşırı hava olaylarıyla sarsılacak.

Dünyanın önde gelen araştırma kurumlarından Almanya merkezli Max Planck Ensititüsü'nün bilim dergisi Reviews of Geophysics'de yayınlanan araştırması yaklaşan tehlikeyi birken dah gözler önüne serdi. 

Araştırmaya göre, Doğu Akdeniz ve Orta Doğu, yakın zamanda benzeri görülmemiş aşırı hava olaylarıyla sarsılacak. Bölge “iklim değişikliğinin merkezi” olarak tanımlandı, bölgede sıcaklık artış hızının küresel ortalamanın neredeyse iki katı olduğu vurgulandı.

Araştırmaya göre yağış miktarının da azalmasıyla bölge çok ciddi bir su ve gıda krizi yaşayacak, tüm ekonomik sektörler krizden etkilenecek, bölgede yaşayan 400 milyon kişi çok yıkıcı etkilerle karşı karşıya kalacak. Su seviyelerinin yükselmesiyle birçok yerde kıyı bölgeler ve tarım alanları yok olmanın eşiğine gelecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52