banner31
banner6

Yıllarca babasının kim olduğunu sordu… Tecavüz sonucu doğduğunu öğrenince annesi için adalet aramaya başladı!

13 Ağustos 2022 Cumartesi 14:20
159 Okunma
Yıllarca babasının kim olduğunu sordu… Tecavüz sonucu doğduğunu öğrenince annesi için adalet aramaya başladı!

Hindistan, dünyada kadınların en çok tecavüze uğradığı ülkelerin başında geliyor. Kadınların yaşadıkları bu korkunç suçlar ise genellikle cezasız kalarak vicdanlarda büyük yaralar açıyor. Bir anne oğlun bu konudaki mücadelesini okumak, deyim yerindeyse herkesin yüreğini burkacak cinsten…

“Olay çok eski ama açtığı yaralar henüz iyileşmedi” dedi kadın. “Hayatımı durma noktasına getirdi ve o anı tekrar tekrar hatırlıyorum."

Bu sözler, Hindistan’daki sayısız Tecavüz kurbanı kadından birine ait. Ama onun hikâyesi devreye giren inanılmaz faktörler yüzünden çok daha acı bir hale geliyor.

Hindistan yasalarına göre adı açıklanamayan Uttar Pradesh’de yaşayan tecavüz mağduru kadın, yaşadığı tecavüzlerin 1994 yılında Shahjahanpur şehrinde gerçekleştiğini söyledi. Sanık, Muhammed Razi ve kardeşi Naqi Hasan, onunla aynı mahallede yaşıyordu. İki adam, zavallı çocuğun (çünkü o zamanlar bir çocuktu) evinin duvarından atlıyor ve yalnız kaldığında ona saldırıyorlardı.

12 YAŞINDA TECAVÜZE UĞRADI VE HAMİLE KALDI

Daha 12 yaşındayken hamile olduğu, ancak sağlığı bozulmaya başladığında ve kız kardeşi onu doktora götürdüğünde keşfedildi. Doktor, zayıf sağlığı ve genç yaşı nedeniyle kürtajı reddetti. Doğumdan hemen sonra bebek evlatlık verildi.

“Bu çocuk için çok acı çektim ama yüzünü görme şansım bile olmadı. Anneme sorduğumda 'Artık hayatta ikinci bir şansın olacak' dedi”

Mağdur ve ailesi, kadın sanıklardan korktuğunu söylediği için polise şikâyette bulunmadı.

“Tecavüzü birine anlatırsam ailemi öldürmekle ve evimizi ateşe vermekle tehdit ettiler” diye devam etti anlatmaya. “Hayalim büyüyüp polis olmaktı ama o iki insan yüzünden tüm hayallerim sona erdi. Okulu özledim ama gidemedim. Ve çalışamadım da.”

Kadın ve ailesi daha sonra önceki evleriyle ilgili travmatik hatıralardan kaçmak için Rampur semtine taşındı.

Yıllarca babasının kim olduğunu sordu… Tecavüz sonucu doğduğunu öğrenince annesi için adalet aramaya başladı

Fotoğraf: Ramesh Verma/BBC Hindi

TECAVÜZÜ ÖĞRENEN KOCASI EVDEN ATTI!

Kadın 2000 yılında evlendi ve ikinci bir çocuğu oldu. Bu yeni hayatının geçmişi unutmasına yardımcı olacağını umduğunu, ancak evliliğin altı yılında kocası tecavüze uğradığını öğrendi.

Oğluyla birlikte dışarı atıldı, hem de oğlunun babası tarafından. Kız kardeşi ve ailesiyle yaşamaya başladı, çaresizdi.

Haberin Devamı

Evlatlık verilmekten vazgeçilen ilk oğlu da çok fazla ayrımcılığa maruz kaldı.

Annesi, komşularından, onun ailesinin çocuğu olmadığını işiterek büyüdüğünü ve evlat edinildiğini bu şekilde öğrendiğini söyledi.

Anne ve oğul ayrıldıktan on üç yıl sonra, evlat edinen ebeveynler çocuğu annesine geri verdi.

Ama oğul babasının kim olduğunu bilmek istiyordu. Bir soyadı yoktu. Hindistan'da, genellikle çocukları babasının adıyla okula kaydedilir. Ve okuldaki çocuklar, bu yüzden onunla hep alay etti.

"BABAMIN ADINI SÖYLEMEZSEN KENDİMİ ÖLDÜRÜRÜM"

Annesine sürekli ailesiyle ilgili sorular sorar ve cevap alamayınca çok üzülen çocuk, isimsiz bir hayat yaşamak istemediğini söyledi.

Annesini tehdit etti: Babamın adını açıklamazsan kendimi öldürürüm!

Oğul, dehşete düşmek yerine, en büyük destekçisi haline geldi ve ona 'bu savaşta savaşması ve sanıklara bir ders vermesi gerektiğini' söyledi.

Kadın, oğlunun teşvikiyle 2020'de Shahjahanpur'u tekrar ziyaret etti, ancak sanıklara karşı dava açmakta zorlandı.

Yıllarca babasının kim olduğunu sordu… Tecavüz sonucu doğduğunu öğrenince annesi için adalet aramaya başladı

Çarşamba günü gözaltına alınan ikinci tecavüz zanlısı

POLİS DAVAYA BAKMAK İSTEMEDİ

Polis şikayetini çok eski olduğu için bir şey yapmayı reddedince bir avukata ulaştı. Avukat da isteksizdi ve neredeyse otuz yıllık bir davayla mücadele etmenin zor olacağını söyledi.

“Otuz yıl önce nerede yaşadığınızı ve tecavüze uğradığınız yeri nasıl kanıtlayacaksınız?” diye sordu avukat.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52