banner31
banner6

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mı? Açıklama yaptı

09 Eylül 2022 Cuma 18:45
40 Okunma
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mı? Açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. F-16 alımıyla ilgili ABD dışında başka ülkelerin de uçağı sattığını hatırlatan Erdoğan, "Bunun için bize sinyal çakanlar var." dedi.

Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine katılacak mısınız? sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, İstanbul'da yakalanan DEAŞ'lı teröristle ilgili de önemli mesajlar verdi. Öte yandan Erdoğan, ABD'nin terör örgütü ile tatbikatına da sert tepki gösterdi.

YAKALANAN DEAŞ'LI TERÖRİST

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; 

Değerli arkadaşlar bu zat DEAŞ'ta üst düzey yönetici olduğu ABD tarafından tescil edilmiş olan bir zat. Adalet Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar görev yapmış bir isim. Gerek istihbarat gerek İçişleri Bakanlığımız aramadaydılar ve sonunda yakaladılar.  Yargıya sevki yapıldı. Yargı gereğini yapacaktır. Batı sadece bu i,şin lafını yapıyorlar. Yaptıkları her hangi bir şey yok. 

ABD'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ İLE TATBİKATI

Arkadaşlar SDG konusunda maalesef ABD'nin attığı yanlış adımlar devam ediyor. Adını Suriye Demokratik Güçleri olarak koyuyorlar, bu bir kamuflajdır. ABD bu törer örgütlerine binlerce TIR, araç gereç, mühimmat bugüe kadar gönderdi ve hala gönderiyor. Tabi sadece Suriye'deki koalisyon güçleriyle ortak çalışmalar değil aynı şeyi Irak'ta da yaptılar. Bunun yanında eğitim noktasında da ciddi eğitim desteği de veriyorlar. Dün akşam uçakta gelirken de söyledim BMGK'da eğer sayın Başkan ile bir görüşlmem olursa bu konuyu kendileriyle görüşeceğim.

KRELİÇE ELIZABETH'İN CENAZE TÖRENİNE KATILACAK MI?

Ben taziye mesajımı sosyal medyadan gönderdim. Bizim de programlar var. Programlar el verirse merasime katılmayı düşünüyorum. Kendisini tanıyorum. Buckingham Sarayı'nda da bir görüşmemiz oldu. Temenni ediyorum ki fırsat bulursak biz de merasimde bulunmak isteriz.

ABD İLE F-16 PAZARLIĞI

F-16 konusunda olumlu bir yaklaşımda bulundu. Cumhuriyetçiler destek vermiyor gibi de bir imada bulundu. Dışişleri Bakanım, cumhuriyetçilerden yetkili bir yatla görüşme yaptılar. Cumhuriyetçilerin bu konuda desteğini istediğimizi iletti. Temenni ediyorum ki bu ilişkide ABD bizi farklı yollara sevk etmesin. Farklı yollardan kastım, dünyada savaş uçaklarını satan tek ülke ABD değil. Farklı ülkeler de satıyor. Bunun için bize sinyal çakanlar var.

Son Güncelleme: 09.09.2022 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52