banner31
banner6

DSÖ: Aşı istifçiliği eşitliği zedeledi ve Omicron varyantının çıkması için ideal koşulları yarattı

01 Ocak 2022 Cumartesi 20:43
36 Okunma
DSÖ: Aşı istifçiliği eşitliği zedeledi ve Omicron varyantının çıkması için ideal koşulları yarattı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, paylaştığı yeni yıl mesajında “Aşı istifçiliği, eşitliği zedeledi ve Omicron varyantının çıkması için ideal koşulları yarattı” dedi. 

Ghebreyesus, yeni yıl mesajında, 2022’de koronavirüs pandemisinin önüne geçilmesi konusunda umutlu olduğunu ancak bunun yalnızca ülkeler birlikte çalışırsa mümkün olacağını söyledi. Ghebreyesus, “Pandeminin üçüncü yılına girerken, bu yılın onu bitireceğimiz yıl olacağına eminim ancak bu, birlikte çalışırsak mümkün” dedi.

Mesajının devamında “Bazı ülkelerin dar milliyetçiliği ve aşı istifçiliği, eşitliği zedeledi ve Omicron varyantının çıkması için ideal koşulları yarattı” diyen Ghebreyesus, “Eşitsizlik devam ettiği sürece, öngöremeyeceğimiz ve önleyemeyeceğimiz bir şekilde virüsün evrilmesi riski daha da artacaktır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52