Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yeniden adaylık başvurusu kapsamında Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yapılacak resmi müracaat, büyük bir halk desteğiyle taçlandı. Tatar’ın çağrısıyla bir araya gelen vatandaşlar, Lefkoşa’daki Kuğulu Park’ta toplandı ve kortej yürüyüşüyle YSK’ya doğru ilerledi. Etkinliğe, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, hükümet ortağı Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ile Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra çok sayıda milletvekili, parti yetkilisi ve vatandaş katıldı.
Yürüyüş, Tatar’ın “iki devletli çözüm” vizyonunu ve KKTC’nin egemen eşitliğini vurgulayan sloganlar eşliğinde gerçekleşti. Üstel, yaptığı açıklamada, “Her gittiğimiz yerde gördüğümüz coşkudan ve sıcak karşılamadan anlıyorum ki, bu seçimin favorisi Ersin Tatar’dır. İstikrar yolculuğumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Arıklı ise, “Sayın Ersin Tatar’ın adaylık başvurusu için buradayız. Davamızın arkasındayız, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm yarışacak arkadaşlara da başarılar diliyorum” diyerek desteklerini yineledi. Ataoğlu da, “Bugün önemli bir gün, başlangıç. Demokratik bir seçim olsun ve bu seçimler insanımıza hayırlı olsun. Her gittiğimiz yerde gördüğümüz coşkudan, bu seçimin favorisi Ersin Tatar’dır” şeklinde konuştu.
UBP, DP ve YDP’nin daha önce imzaladığı “Sağduyu Mutabakatı” ile Tatar’ı ortak aday olarak belirlemesi, koalisyon hükümetinin birlik mesajını güçlendiriyor.