banner31
banner6

Olgun Amcaoğlu: “Hiçbir zaman ekonominin iyi durumda olduğunu söylemedim ama!”

02 Mayıs 2024 Perşembe 14:50
15 Okunma
Olgun Amcaoğlu: “Hiçbir zaman ekonominin iyi durumda olduğunu söylemedim ama!”

Ekonomi Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, “İngiltere’de yüzde 11 enflasyondan bahsediliyor. 8 kez enerji-doğalgaza zam yapıldı. Biz ise yılda iki olan HP’yi 3’e çıkarıyoruz ki alım gücünü koruyalım.” dedi.

Katıldığı tv programında konuşan Ekonomi Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Başbakanın mecliste yaptığı konuşmaya da atıfta bulunarak şunları söyledi;

“Hiç bir zaman ağzımdan ekonominin iyi durumda olduğunu söylemedim. Ama şunu söyledim; denildiği, söylenildiği kadar kötü yönetilmiyor. Bunu dedim… Ne dedi başbakanımız mecliste; hayat pahalılığı artışında özel sektörü geride bırakmayacağız, bu doğrultuda asgari ücrete de hayat pahalılığını yansıtmak için gereken çalışmayı yapacağız… Hayat pahalılığı 138 Bin kişilik reel sektör çalışanına yansıtılacak. Bu rakam, 138 Bin neyi gösteriyor? Ekonominin küçülmediğini…

İngiltere’de yüzde 11 enflasyondan bahsediliyor. 8 kez enerji-doğalgaza zam yapıldı. Biz ise yılda iki olan HP’yi 3’e çıkarıyoruz ki alım gücünü koruyalım.”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52