Girne Milletvekili ve Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar, muhalefetin son beş yıla yönelik “boşa geçti” eleştirilerine sert yanıt verdi. Akpınar, Kıbrıs Türk halkı için bu dönemin teslimiyet değil, tam tersine egemenliğin güçlendiği bir süreç olduğunu vurguladı.
Akpınar, federasyon modelinin uluslararası zeminde geçerliliğini yitirdiğini ve Rum tarafına yeni taviz verilmeyeceğinin kararlılıkla ilan edildiğini belirtti. “Kıbrıs Türk halkı artık egemenliğini ve kendi devletini istiyor. Cevap nettir: Evet!” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın liderliği ve Türkiye Cumhuriyeti ile kurulan sağlam ilişkiler sayesinde KKTC’nin uluslararası görünürlüğünün arttığını ifade eden Akpınar, Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üyelik ve çeşitli uluslararası organizasyonlara katılımın bunun somut göstergeleri olduğunu söyledi.
Sağlık, ulaşım, eğitim ve teknoloji alanlarında önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirten Akpınar, yeni hastaneler, sağlık merkezleri, yollar ve altyapı projelerinin halkın hizmetine sunulduğunu aktardı. Yüksek Mahkeme binası ve yeni Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin devletin kurumsallığını pekiştirdiğini vurguladı.
Demokrat Parti olarak halkın iradesinin yanında olduklarını belirten Akpınar, federasyon temelli çözüm önerilerinin halkın taleplerine aykırı olduğunu savundu. “Kıbrıs Türk halkı asla azınlık olmayacak, başkasının gölgesinde yaşamayacaktır. Egemenliğimizden, devletimizden, bayrağımızdan geri dönüş yoktur” ifadelerini kullandı.
22 Eylül 2025 Pazartesi 09:48
7 Okunma
