banner31
banner6

Zaroğlu: Partideki Bütünleşmeyi Bozmaya Çalışanlara Müsaade Etmeyeceğiz

09 Mayıs 2024 Perşembe 10:12
13 Okunma
Zaroğlu: Partideki Bütünleşmeyi Bozmaya Çalışanlara Müsaade Etmeyeceğiz


Yeniden Doğuş Partisi  (YDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu, BRT Televizyonu’nda Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.
Zaroğlu, ülkedeki ekonomik kriz, yaşanan yolsuzluklar, devlet kurum ve kuruluşlarında yaşanan ciddi sıkıntıların temelinde siyasi istikrarsızlık olduğunu vurguladı. Ülke sorunlarına çare bulabilmek için siyasi istikrarı yakalamanın şart olduğunun altını çizdi. 
Zaroğlu, siyasi istikrar için seçim barajının % 7 ‘ye yükseltilmesi, karma oyun kalkması yada basitleştirilmesi, demokrasinin zarar görmemesi için de seçim  ittifaklarının önünün açılmasının yani bir sistem değişikliğinin elzem olduğunu belirtti.
YDP ile Millet Partisi’nin birleşmesinin ülkedeki siyasi istikrarın yakalanmasına da bir katkı sağlayacağına inandığını anlatan Zaroğlu “bu birleşmenin ülkeye de partililere de faydası olacaktır” dedi.
Zaroğlu, kurultay sürecine de değinerek, Talip Atalay’ın siyasette yeni olmasından dolayı siyasi acemilik yaşadığını ancak seçim sonrası süreçte “Talip hoca ve ekibi partimiz için bir güç olacaktır” ifadelerini kullandı. Bazı kesimlerin bilinçli olarak seçim sürecindeki bazı söylemleri manipüle ederek kurultay sonrasına taşıdığını ve partideki bütünleşmeyi bozmaya çalıştığının farkında olduklarını ancak bu yaklaşımlara müsaade etmeyeceklerini söyledi.  
Zaroğlu “Biz kucaklayıcı olacağız,  tek ses veriyoruz… dolayısıyla geçmişte yaşananları sürekli ısıtıp ısıtıp ortaya atanlar iyi niyetli, değildir… biz bu seslere kulak vermiyoruz” dedi.
Zaroğlu, erken seçim ihtimalini görmediğini belirterek,  ülkedeki sistem topyekün değiştirilmeden seçime gitmenin çok büyük bir hata olacağını söyledi.
Muhalefetin bugün itiraz ettiği, eleştirdiği pek çok şeyin kendi dönemlerinde de yaşandığına işaret ederek, ‘bu ülkenin erken seçime ihtiyacı yoktur’ diyen Zaroğlu, mevcut hükümetin ülkenin ihtiyaç duyduğu değişimleri yerine getirmekle mükellef olduğunu ve bunu yapabilecek yeterliliğe de sahip olduğunun altını çizdi.

Zaroğlu, başkanlık sisteminin öncelikli hedefleri arasında olduğuna işaret ederek, “Türkiye ya da Fransa’daki bir başkanlık sistemi değil, kendi şahsımıza münhasır” bir başkanlık sisteminden söz ettiğini belirtti. 

Zaroğlu açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaklaşımlarını da anlatarak, “Kıbrıs davası Türk milletinin en özelidir… YDP için Kıbrıs aşkı ve davası çok önemlidir” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YDP’nin de belirleyici bir faktör olduğunun altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52