banner31
banner6

Eklektik Manifest – Lefkoşa Bienali’ne Giriş projesi Lefkoşa’da devam ediyor

20 Mayıs 2024 Pazartesi 14:43
5 Okunma
Eklektik Manifest – Lefkoşa Bienali’ne Giriş projesi Lefkoşa’da devam ediyor

Arkhe organizasyonu, Lefkoşa Türk Belediyesi himayesi, Vedat Kaner Vakfı ana sponsorluğu ve PashaGroup ile Türk Hava Yolları sponsorluğunda 11 Mayıs’ta başlayan Eklektik Manifest - Lefkoşa Bienali’ne Giriş projesinin ilk üç istasyonu açıldı.

İlk istasyon Arabahmet Kültür Evi (Arkhe) oldu
Projenin ilk istasyonunda Özlem Ünsal’ın küratörlüğünü üstlendiği Diaspora kategorisindeki üç sergi; Aslı Bolayır’ın “Bir Güneşte Uruba Kurutmak”, Alev Adil’in “Ruined Archive / Harap Arşiv” ve Sümer Erek’in Brittle Lemons,Collective Collection 1 (1936-2024) yer alıyor. Ayrıca Serap Kanay’ın “Connection” videoları gün içinde belirlenen matinelerde izleyicilerle buluşuyor.
2. İstasyon EMAA Başkent Sanat Merkezi
Eklektik Manifest’in 2. İstasyonu EMAA Başkent Sanat Merkezi'nde açıldı. 2. istasyonda Küratörlüğünü İlkem Tunar’ın yaptığı Hikmet Uluçam’ın Filistin: 45 Yıl Sonra Yeniden “The Baghdad International Poster Exhibition '79 Afişleri” koleksiyonu, Arşiv Seksiyonunun ilk sergisi olarak açıldı.

3. İstasyon Eski Fransız Kültür Derneği Binası'nda açıldı
3. İstasyonda küratörlüğünü Halil Duranay’ın yaptığı Pınar Yeşilada’nın “Kafes Edisyon II”, küratörlüğünü İlkem Tunar’ın yaptığı Kadir Kaba’nın “Seyyarlardan Fotoğrafhanelere Kıbrıs’ta Fotoğrafların Bir Asrı” ve küratörlüğünü Özlem Ünsal’ın yaptığı Sümer Erek’in “Return to Sender” sergileri yer alıyor.

Açılışı yapılan sergilerler, tüm istasyonlarda 22 Haziran 2024 tarihine kadar hafta içi: 09:00 – 20.00 ve her Cumartesi 10.00–16.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Projede 22 sanatçı, 6 istasyon ve kamusal alanlarda 8 sergi, 7 performans ve 5 panel yer alıyor.
Arkhe tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen Eklektik Manifest- Lefkoşa Bienali’ne Giriş projesi kapsamında 22 sanatçı, 6 istasyon ve kamusal alanlarda 8 sergi, 7 performans ve 5 panel yer alacak. Performans takvimleri ise ARKHE Web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner14

banner52